Home Nieuws Nick Viegever gelooft er écht in: Met FC Utrecht PSV in Eindhoven...

Nick Viegever gelooft er écht in: Met FC Utrecht PSV in Eindhoven verslaan

342
0

Nick Viergever is na een korte periode in de Bundeslsiga weer terug op de Nederlandse velden.

Met zijn club FC Utrecht speelt de ervaren en immer stabiel spelende Viergever zondagmiddag in het Philips Stadion en de verderdiger kent het trackrecord van FC Utrecht in Eindhoven. Viergever en zijn collega’s willen daar absoluut een einde aan maken. In het voetbal is niets onmogelijk maar een overwinning tegen PSV in het Philips Stadion is weinig clubs gegeven.

Hoe dan ook, Viergever heeft geen boodschap aan de statistieken en wil de slechte reeks van FC Utrecht in het Philips Stadion doorbreken. Utrecht wist sinds 1996 in de competitie niet te winnen in het Philips Stadion. “Meestal ben ik niet van de statistieken, maar dit is wel een lange reeks. Het is aan ons om dit te doorbreken”, zegt Viergever. “Het is wel een beetje op en af bij PSV, zoals dat in de hele Eredivisie is. Ook bij Ajax en Feyenoord zie je dat. Die hebben ook allemaal moeilijke fases”, zegt hij tegen de Telegraaf.

Viergever keert zondag voor het eerst na zijn vertrek naar de Bundesliga terug in het Philips Stadion. “PSV is goed begonnen, kregen toen een klap van de uitschakeling in de Champions League. Toen kwam Cambuur, maar nu pakken ze het weer goed op.”

FC Utrecht staat op de negende plek in de Eredivisie en het borrelt regelmatig van onrust in de Domstad. FC Utrecht oogt wat onrustig momenteel en staat te laag, weet ook aanvoerder Viergever. “Dat is lager dan gehoopt. We hadden gehoopt dat we verder zouden zijn dan nu het geval is. Het is de realiteit zoals het nu is. De laatste wedstrijden hebben we defensief laten zien, dat de organisatie wel staat. Alleen aan de bal moet het een stuk beter”, aldus de ervaren verdediger, die daadwerkelijk gelooft in de winst tegen PSV.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here