Home Nieuws Negende plek: PSV verdient miljoenen aan transfers

Negende plek: PSV verdient miljoenen aan transfers

4014
0

Veelvuldig klinkt dat PSV weinig financiële middelen heeft om gericht en snel zaken te kunnen doen op de nationale en internationale transfermarkt maar is dat wel zo?

De club heeft inmiddels een stevig potje eigen vermogen kunnen opbouwen, schulden grotendeels weten af te bouwen en heeft bovendien de beschikking over liquide middelen om direct aankopen te kunnen realiseren. Dat bijvoorbeeld een transfer van Patrick van Aanholt in de winterstop geen doorgang vond, heeft dan ook niets van doen met het wel of niet kunnen betalen van een transfersom maar meer met verstandig investeren.


PSV heeft de twee afgelopen transferperiodes op financieel vlak uitstekend werk gedaan. De club kwam na alle inkomende en uitgaande transfers uit op 56 miljoen euro in de plus. PSV gaf over de afgelopen twee transferperiodes 42 miljoen euro uit aan nieuwe spelers, terwijl er met uitgaande transfers 98 miljoen euro werd verdiend. Hiermee komt PSV uit op de negende plaats.

Real Madrid is de club die wat betreft de transferbalans het meest negatief uitkomt. De club uit de Spaanse hoofdstad gaf de afgelopen twee transferperiodes 330 miljoen euro uit aan nieuwe spelers, terwijl er er 149 miljoen euro werd verdiend aan uitgaande transfers. De nummer twee en drie van dit lijstje zijn respectievelijk Aston Villa (-169 miljoen euro) en FC Barcelona (-166 miljoen euro).


Facebook Comments