Home Nieuws Negatieve Wesley Sneijder slaat de plank volledig mis: ‘Perpectief heb ik niet...

Negatieve Wesley Sneijder slaat de plank volledig mis: ‘Perpectief heb ik niet gezien’

4602
1

De ruim 2200 PSV fans in het uitvak in Lens hadden in de rust van de wedstrijd tegen de Franse club wel wat anders aan hun hoofd dan luisteren naar uiterts negatief commentaar van de heren analisten Wesley Sneijder en Theo Janssen.

Beide heren maakte het erg bont in de rust van de wedstrijd tussen Lens en PSV. Na een stroef begin, waarin Lens als thuisspelende club logischerwijs veel druk zet, nam PSV het initiatief over en bleek het geregeld met goed voetbal van achteruit aan aanvallen te kunnen denken. Er ging weleens wat mis, zo verspeelde Jerdy Schouten een keer onnodig de bal maar PSV leverde een redelijke eerste helft af, waarin het soms eenvoudig onder de druk van Lens uit kon voetballen.

Het tweede gedeelte van de eerste helft besloot Lens het druk zetten minder ‘hoog’ uit te voeren omdat Jordan Teze en André Ramalho geregeld de juiste keuzes aan de bal wisten te maken. Aan Olivier Boscagli is dat normaal gesproken wel toevertrouwd maar bij Teze en Ramalho is het helaas geen vanzelfsprekendheid. In Lens echter wel en zeker in de tweede gedeelte van de eerste helft en het eerste gedeelte van de tweede helft.

De heren analisten Wesley Sneijder en Theo Janssen zagen echter een totaal andere eerste helft en ook na afloop was het louter negatief hoe de beide heren, die vele PSV fans behoorlijk wisten te irriteren met hun analyses, de wedstrijd beoordeelden. Wesley Sneijder ziet zelfs weinig houvast en geen perspectief voor PSV met het oog op overwintering in de Champions League. Ook zegt Sneijder geen perspectief te zien om Lens in Eindhoven te verslaan.

“Een gelijkspel was het maximale. Ik denk dat PSV een punt gewonnen heeft”, zegt Sneijder bij RTL7. “Perspectief heb ik vanavond niet gezien, ik ben bang dat het thuis ook niet gaat lukken tegen deze fysieke, stugge ploeg. Als je ziet hoe slordig PSV aan de bal is, wat normaal hun kracht is. Op het middenveld moet je de slag winnen, maar Lens kwam er elke keer doorheen”, wijst Sneijder naar slechts enkele momenten dat het middenveld open lag.

De zuur sprekende analist krijgt het klaarblijkelijk niet voor elkaar juist wel perspectief te zien na een Europese uitwedstrijd waarin PSV grote delen van de wedstrijd controle had, weinig kansen weggaf en overeind bleef in een zware Europese uitwedstrijd. Sneijder ging verder: “Misschien moet je het punt koesteren, maar doe dat dan met zijn allen. Nu liepen er een paar vooruit en een paar terug. Bij de 1-1 liet Ramalho de spits zo voor hem komen. Geef hem desnoods een zetje. Hij maakt weer geen zekere indruk. Het zijn details, maar op Champions League-niveau beslist dit een wedstrijd.”

Ook Theo Janssen zag een matig PSV. “Bosz zal teleurgesteld zijn. Je komt met een plan, maar ze hadden een man te weinig op het middenveld. Het heeft veel te maken met de achterhoede die niet durfde aan te sluiten. Dat was het probleem van PSV. Het plan is dus niet goed uitgevoerd door zijn spelers, en daar zal hij kritisch op zijn. Het was geen leuke wedstrijd om naar te kijken.”

Na afloop sprak Bosz duidelijk andere woorden over de wedstrijd dan de beide vervelende heren analisten, die het na de woorden van Bosz nog wat wisten aan te dikken door uit te spreken dat Bosz de wedstrijd nog niet had teruggezien. “Als hij de wedstrijd terugziet zal hij wel anders over deze wedstrijd denken”, riepen de heren in koor.

Vorig artikelEnige juiste conclusie komt van Bosz: ‘Grootste gedeelte van de wedstrijd gecontroleerd’
Volgend artikelLens verrast | Franse én Belgische kranten wijzen naar ‘gewelddadige en rellende’ PSV fans