Home Nieuws Neemt Schmidt de PSV fans niet serieus? ‘Voor mij was dit de...

Neemt Schmidt de PSV fans niet serieus? ‘Voor mij was dit de perfecte wedstrijd’

909
0

Roger Schmidt is meer dan tevreden met de wedstrijd van PSV tegen Sparta. De coach richtte zich na afloop op het eindresultaat.

PSV begon met acht andere spelers dan tegen PAOK Saloniki en had het tot het einde lastig. Op sociale media was er veel kritiek op de keuzes van Schmidt. Het spel was vanaf het begin af aan niet om aan te zien. Schmidt lijkt bij de achterban wat krediet te verspelen met een wedstrijd als tegen Sparta maar het gaat uiteindelijk wel om de drie punten.


Er leek ondanks een veldoverwicht geen enkele lijn te zitten in het spel van PSV. Sterspelers als Donyell Malen, Noni Madueke en Cody Gakpo startten op de bank maar moesten alsnog worden ingebracht.

“Het was onmogelijk om met deze spelers te starten”, geeft Schmidt aan in gesprek met Fox Sports.

“Ze hebben een zwaar schema de laatste weken en veel spelers waren besmet met het coronavirus. Ik heb het gevoel nu, na zes weken met corona, dat ze niet goed kunnen herstellen. Er was naar mijn mening geen andere optie.”

Schmidt gaat verder: “Ook al waren we met dezelfde opstelling begonnen als donderdag, dat had niet betekend dat we hier even met 5-0 hadden gewonnen. Een aantal spelers speelde vandaag voor het eerst sinds een aantal weken, ik vind dat ze het goed hebben gedaan. Voor mij was dit de perfecte wedstrijd.”

Veel PSV fans denken daar duidelijk anders over gezien alle kritieken op sociale media.


Facebook Comments Box