Home Nieuws Neemt Roger Schmidt afstand van aanvalsduo Zahavi en Vinícius?

Neemt Roger Schmidt afstand van aanvalsduo Zahavi en Vinícius?

4003
0

Roger Schmidt toonde vrijdagmiddag weinig compassie voor zijn aanvalsduo Eran Zahavi en Carlos Vinícius. De coach sprak uit ontevreden te zijn over de manier waarop het duo zich wist te manifesteren in Amsterdam.

Met wat meer precisie en doelgerichtheid had PSV in Amsterdam eenvoudig een 0-2 voorspong kunnen nemen maar het liep even anders. Precisie en doelgerichtheid vallen ook samen met kwaliteiten en dat aspect ontbeert momenteel even bij Eran Zahavi, naast het feit dat de Israëliër geen speler is die graag alleen op het doel af loopt om vervolgens gericht af te maken. Die kwaliteiten bezit de Israëlische spits nu eenmaal.


Dat Carlos Vinícius die kwaliteiten ook ontbeert liet hij vorige week ook duidelijk zien in de Johan Cruijff Arena. De spits had rechts van de zestienmeter van Ajax plots alle ruimte en vrijheid een heuse kans te creëren voor zichzelf maar de Braziliaan leek te schrikken van de ruimte in plaats van dee goed te belopen. De spits koos voor een zeer zwakke voorzet richting Zahavi. De voorzet mislukte en dus weg kans. Het was al de derde grote kans van het aanvalsduo, waarbij de kopkans van Vinícius na drie minuten de grootste mogelijkheid was om op voorsprong te komen.

Het waren niet alleen Eran Zahavi en Carlos Vinícius die door de mand vielen. Het spelniveau van de gehele ploeg was ook zwak te noemen en dus uitte Roger Schmidt vrijdagmiddag zijn ongenoegen nog eens over het vertoonde spel van zijn ploeg in Amsterdam.

Het spel zonder bal kon Roger Schmidt geenszins bekoren en ook over het eerste uur van de wedstrijd, waarin PSV nog enigszins op de been leek te blijven, toonde hij ongenoegen. Daarnaast zei hij desgevraagd dat de aanvalscombinatie Eran Zahavi en Carlos Vinícius in dat duel niet slaagde. We kunnen en mogen er dus vanuit gaan dat PSV tegen FC Twente weer het aloude systeem gaat hanteren waarbij Mario Gotze achter Zahavi mag laten zien wat hij in huis heeft.

Schmidt legde nog eens uit waarom hij niet tevreden was over Eran Zahavi en Carlos Vinícius. ‘Omdat ze niet gescoord hebben, maar ook in het spel tegen de bal. Maar dat laatste kan ik eigenlijk van alle spelers zeggen. We waren niet dapper genoeg”, stelde de coach onder meer. ,,Dat heeft ook oorzaken en ik begrijp ook dat het na een wedstrijd op donderdagavond soms moeilijk is’, aldus Roger Schmidt.