Home Nieuws Neemt PSV onverantwoorde financiele risico’s met miljoenen salaris Eran Zahavi?

Neemt PSV onverantwoorde financiele risico’s met miljoenen salaris Eran Zahavi?

887
0

Gistermiddag werd er naar buiten gebracht dat PSV Eran Zahavi een miljoenensalaris weet te betalen.

Via een uitgelekt FIFA document over een vermeend conflict tussen Zahavi en zijn vorige Chinese werkgever, werd ook bekend welk salaris Zahavi opstrijkt in Eindhoven. Het betreffen gigantische bedragen maar behoeft ook enige uitleg omdat Zahavi transfervrij overkwam vanuit China.

Zahavi zal in twee seizoenen bij PSV in totaal zes miljoen euro verdienen. De spits heeft een salaris van één miljoen euro per jaar, maar ontvangt daarbij ook vier miljoen euro aan tekengeld, wat over twee seizoenen verspreid wordt betaald.

Zahavi was ten tijde van zijn overgang naar Eindhoven eigenlijk niet transfervrij. De overgang vorig seizoen van Guangzhou naar PSV gaf dus veel problemen, omdat de Chinese club het niet eens was met een transfervrij vertrek. Om die reden weigerde de Chinese voetbalbond om een internationaal transfercertificaat te verstrekken, zodat Zahavi niet speelgerechtigd was voor PSV. Pas na tussenkomst van de FIFA, toen een tijdelijk certificaat werd afgegeven, mocht de Israëliër voor PSV gaan spelen. Dat rapport

PSV wilde kost wat kost aansluiting vinden met Ajax en de schaal weer eens naar Eindhoven halen. Dus diende er geïnvesteerd te worden. Heeft de club daarmee een flink risico ingecalculeerd, door zo buitensporig het feitelijke salarishuis te omzeilen?

Er dient immers wel gewoon een afschrijving plaats te vinden op de 4 miljoen euro tekengeld die de Israëliër weet op te strijken. Links of rechtsom kan de investering van vier miljoen euro tekengeld als transfersom worden gezien en transfersommen dienen nu eenmaal te worden afgeschreven. De vraag is of PSV daarmee een financieel groot risico loopt als er onverhoopt bijvoorbeeld weer een periode van financiële rampspoed zal volgen in de vorm van een nieuwe pandemie of het opnieuw missen van Champions League voetbal?


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here