Home Nieuws Nederlandse media juist gematigd over optreden en kwaliteiten Denzel Dumfries

Nederlandse media juist gematigd over optreden en kwaliteiten Denzel Dumfries

938
0

Na de zege van Oranje op Oostenrijk richten de buitenlandse media de pijlen op Denzel Dumfries. Er heerst veel enthousiasme en optimisme over Oranje en Denzel Dumfries.

In Nederland is dat eigenlijk precies het tegenovergestelde en wordt het spel van Dumfries juist gerelativeerd. Mede dankzij de fitheid, kracht en inzet van PSV’s aanvoerder, heeft Nederland zes punten na twee wedstrijden. De achtste finales van het EK voetbal zijn al een feit.


In tegenstelling tot de kritische Nederlandse pers, zijn de buitenlandse media wel erg te spreken over Oranje en met name doelpuntenmaker Dumfries.

PSV’s aanvoerder is in voetbalminnend Europa meer dan hot op dit moment. Vrijwel alle buitenlandse media wijzen naar de energieke, fitte en krachtig spelende rechtervleugelverdediger, die het begrip wingback ene nieuwe dimensie heeft gegeven.

De Nederlandse media zijn nog nog niet helemaal om wat het spel van Dumfries aangaat. Met name de Telegraaf bij monde van Valentijn Driessen snapt weinig van de lofzang rond de aanvoerder van PSV. ‘Buitenlandse media hebben er gewoon minder kijk op. De Nederlandse media zien Dumfries al een paar jaar langs de zijlijn rennen en dat pakt nu toevallig goed uit. Het is wel tegen Oostenrijk en Oekraine. Landen als Frankrijk en Portugal spelen heel anders tegen Nederland’, aldus Valentijn Driessen in zijn commentaar na afloop van Nederland – Oostenrijk.

Spaanse, Engelse, Belgische, Franse en Duitse media zagen een excellerende Dumfries en noemen de PSV’er bij nama en toenaam.

‘Denzel Dumfries, het was niet de hoofdrolspeler waar Nederland op had gerekend, maar de rechtsachter van PSV mist alleen nog een cape die bij zijn oranje uitrusting past’, schrijft de Belgische krant Het Laatste Nieuws op de website.

De Britse BBC sprak over een ‘prima prestatie’ van Dumfries, de Spaanse sportkrant Marca noemt Dumfries een van de verrassingen van dit EK. Ook in het land van de wereldkmapioen maakte Dumfries indruk. Zo noemt L’Equipe Dumfries een van de revelaties van het EK en El Mundo Deportivo spreekt van een sensatie.

 


Facebook Comments Box