Home Nieuws Nederlandse kranten kijken uit naar ‘fris’ PSV tegen Feyenoord: drie keer winst...

Nederlandse kranten kijken uit naar ‘fris’ PSV tegen Feyenoord: drie keer winst tegen Feyenoord en Sturm Graz

1548
0

PSV sloot de voorbereiding voor seizoen 2023-2024 af met een oefenwedstrijd tegen Nottingham Forest en is klaar voor het echte werk.

Die conclusie kan gerust worden getrokken nu de oefencampagne erop zit. PSV speelde feitelijk maar 5 oefenwedstrijden en zag de weerstand steeds opgebouwd worden. Er werd slechts één keer verloren en het restant van vier wedstrijden werd in winst omgezet. Belangrijker dan dat is dat het spel en de fitheid van de spelers wekelijks vooruit ging. Dat mag met recht winst worden genoemd, temeer er geen sprake is van nieuwe en nieuwe langdurige blessures.

En dus is, althans oogt, Peter Bosz een tevreden trainer, die zijn ploeg klaar acht voor de komende belangrijke weken waarin Feyenoord en Sturm Graz tegenstanders zullen zijn. PSV is in feite aan haar stad verplicht de drie wedstrijden in winst om te gaan zetten en dat is zeker niet onmogelijk. In Rotterdam is het zaak een eerste tik uit te delen aan de regerend landskampioen, om vervolgens Sturm Graz twee keer over de knie te gaan leggen. Dat kunnen en mogen we verwachten van dit PSV onder Peter Bosz.

Dat er pas twee versterkingen binnen gehaald zijn, lijken ook de Nederlandse ochtendkranten niet te deren. De vaderlandse media zien dat PSV stappen zet en fris spel op de mat legt. ‘De situatie in Eindhoven én vooral Rotterdam ziet er een stuk rooskleuriger uit dan in Amsterdam’, stellen de kranten vast.

De prestaties van Ajax zijn niet om over naar huis te schrijven maar dat is feitelijk niets nieuws onder de zon als we naar afgelopen maanden kijken. De kranten verwachten nog meer sportief verval in de hoofdstad, waar in Eindhoven en Rotterdam de verwachtingen juist hooggespannen zijn. Het Algemeen Dagblad en De Telegraaf kijken uit naar de clash tussen Feyenoord en PSV in De Kuip, de twee beste clubs van Nederland.

De Volkskrant volgt de ontwikkelingen rond Peter Bosz met PSV op de voet en schrijft over de prestatie van PSV tegen Nottingham Forest. ‘PSV oogt fris en voetbalt frivool aan het begin van een seizoen dat de kampioensdroogte moet stoppen. De kersverse coach van PSV, Peter Bosz, is zijn formatie aan het vormgeven. Maar hij weet dat hij meteen moet presteren. Vrijdag wacht de strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen Feyenoord.’


Vorig artikelJohan Bakayoko hard op weg naar de top en wijst naar Noa Lang: ‘Een topgast, hopelijk kunnen we elkaar veel vinden dit seizoen’
Volgend artikelPeter Bosz twijfelt over basisformatie in de Kuip en kiest mogelijk voor Ricardo Pepi als eerste spits

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in