Home Nieuws Nederlandse kranten hard voor Schmidt en PSV, media spreken over falend elftal

Nederlandse kranten hard voor Schmidt en PSV, media spreken over falend elftal

1666
0

Heeft PSV een wanprestatie geleverd door vier tegendoelpunten weg te geven in de thuiswedstrijd tegen FC Kopenhagen?

Eigenlijk wel want een topclub die op dit niveau de doelpunten zo kinderlijk eenvoudig letterlijk weggeeft, faalt eigenlijk hopeloos. De Telegraaf, AD Sportwereld maar ook Trouw en het Eindhovens Dagblad zijn bepaald niet mild voor Roger Schmidt en zijn nieuwe fantasieopstelling.

Net als PSV watcher Marco Timmer recent al zei, begint ook de Telegraaf haar visie op de wedstrijd met een beschuldiging. PSV onder Roger Schmidt is een ratjetoe. Er wordt met name gewezen naar de steeds wisselende opstellingen en systemen. ‘PSV is helft ratjetoe tegen FC Kopenhagen. In de rust herstelde trainer Roger Schmidt zijn eigen fouten en beleefde de Eindhovense aanhang nog een boeiende avond: 4-4.’

De Telegraaf begrijpt niet waarom Roger Schmidt twee centrumspitsen op de bank posteert, waar tegenstander Kopenhagen zonder beschikbare spits als een mes door de defensie van PSV heen wist te snijden. ‘In het stadion waar in het verleden fenomenen als Willy van der Kuijlen, Romario, Ronaldo en Ruud van Nistelrooij excelleerden, stond er bij beide clubs aanvankelijk geen echte centrumspits binnen de lijnen. Met Ritsu Doan en Zahavi voor Madueke en voor Veerman keerde de logica terug in het spel van PSV’, aldus de ochtendkrant over de situatie na rust.

AD Sportwereld wist zich net als de andere kranten ook te verbazen over de opstelling van Schmidt. ‘Na een spektakelstuk eindigde de eerste wedstrijd gisteravond in 4-4, nadat de ploeg van Roger Schmidt voor rust volledig door het ijs zakte en na rust opnieuw de mist inging.’ De krant zag dat de Eindhovenaren ‘wéér werd afgestraft’. ‘Keeper Joël Drommel en Philipp Max waren de regisseurs in een foutenfestival dat zijn weerga niet kende.’

Het medium Trouw kon niet anders dan aansluiten bij de visie van de Telegraaf en AD Sportwereld. ‘Met bijna speels gemak wist Kopenhagen telkens te profiteren van de grote gaten die PSV tussen de linies liet vallen.’ Het niveauverschil tussen Feyenoord en PSV was donderdagavond aanzienlijk, vindt Trouw. ‘In het Philips Stadion zat er weer veel te weinig cohesie in de Eindhovense ploeg, vooral voor rust. Kolossale fouten van Joël Drommel, Joey Veerman en Ibrahim Sangaré leverden dure tegentreffers op’, aldus dagblad Trouw over de prestatie van PSV in de thuiswedstrijd tegen de matige Deense tegenstander.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here