Home Nieuws Nederlandse én Italiaanse media komen superlatieven tekort na ‘wonderlijke wedstrijd’ Dumfries

Nederlandse én Italiaanse media komen superlatieven tekort na ‘wonderlijke wedstrijd’ Dumfries

2302
0

Rafael van der Vaart is lyrisch over Denzel Dumfries. De wingback, dan wel aanvaller, van Oranje en FC Internationale, leverde een puike prestatie af in het Nederlands Elftal zondag in Dublin.

Denzel Dumfries bleek weer ouderwets op te stomen langs de zijlijn en bracht de tegenstander ‘op links’ steeds in de problemen. De rechtsback versierde tijdens de zege op Ierland een strafschop, terwijl hij de assist gaf op de beslissende treffer van Wout Weghorst. Het zorgt in zowel Nederlandse als Italiaanse media voor vele lofuitingen. De prestaties van Denzel Dumfries in het Nederlands Elftal worden ook in Italie gadegeslagen.

Analist Van der Vaart vindt het bizar wat Dumfries allemaal weet te presteren. De analist kan de ontwikkeling van de vleugelverdediger nauwelijks geloven.

‘Dumfries is een wonder’, glunderde Van der Vaart bij de NOS. De meest productieve speler van Oranje sinds 2022 pakte opnieuw de hoofdrol en dat leverde lovende kritieken op. ‘Echt ongelofelijk. Ik vind het echt een wonder’, zegt Van der Vaart over Dumfries.

Van der Vaart deed een opvallende vergelijking. ‘Als je naar Argentinië gaat kijken, heb je het alleen maar over Lionel Messi. Wij hebben het alleen nog maar over Dumfries. Hij is constant onderweg. Eigenlijk kan het helemaal niet. Hij had zelfs nog meer assists kunnen hebben.’
‘Het is gewoon een geweldenaar’, vond Van der Vaart.

Van der Vaart wijst naar de jaren dat Dumfries bij PSV speelde. De analist zag ook een goede ontwikkeling bij Dumfries wat ‘het onrustige’ aangaat.

‘Vroeger werd hij nog wel eens onrustig, maar die aannames liggen nu ook gewoon meteen goed. Ik heb er echt van genoten. Die rust bij hem in de laatste fase ook. Alle voorzetten komen aan. Dit is de ideale back’, aldus analist Van der Vaart.


Vorig artikelKraay junior laat niets heel van basisklant Oranje: ‘Ik vond het pijnlijk en bijna gênant’
Volgend artikelHirving Lozano op weg naar rentree tegen NEC in het Philips Stadion, IND geeft werkvergunning af

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in