Home Nieuws Nederland én ‘minder opvallende uitblinker’ Jerdy Schouten scoren punten in Frankrijk

Nederland én ‘minder opvallende uitblinker’ Jerdy Schouten scoren punten in Frankrijk

2226
0

De oefeninterland tussen Nederland en Canada blijkt ook over de grens gespreksonderwerp te zijn. Oranje maakte wel de nodige indruk maar is natuurlijk nog lang geen favoriet in Duitsland.

Om een ware favorietenrol te gaan invullen in Duitsland dient Oranje toch eerst wat indrukwekkende potten voetbal op de mat te leggen komende weken én een tegenstander als Frankrijk weer eens pijnigen. In Frankrijk heeft men het niet zo op Oranje en zeker niet op eindtoernooien. De Franse bondscoach weet waar Oranje toe in staat is en de onvoorspelbaarheid druipt dan ook van de ploeg van Ronald Koeman af.

En dus houden ook de Franse media de verrichtingen van de spelers van Ronald Koeman in de gaten. Spelers als Xavi Simons, Wijnaldum, Memphis en ook Jerdy Schouten worden door de Franse media op de voet gevolgd. Zo tijdens Nederland – Canada.

‘Nederland verplettert Canada’, kopte L’Équipe dan ook na de 4-0. Het bekende Franse medium zag Jerdy Schouten uitblinken. De krant zag dat Oranje aan het begin van de wedstrijd moeite had met de hoge druk van de Canadezen maar daarna draaide Oranje de aanvalskraan open, zag men in Frankrijk.

‘Daarna begon Oranje kansen te creëren via de teruggekeerde Georginio Wijnaldum, Brian Brobbey en de onhoudbare Jeremie Frimpong’, analyseerde de krant. ‘Deze uiteindelijk overtuigende overwinning zal Oranje geruststellen na twee inhoudelijk teleurstellende prestaties.’, wijst L’Équipe naar de wedstrijden tegen Schotland en Duitsland.

‘Nederland domineerde donderdag grotendeels tegen Canada’, zag RMC Sport, een ander groot voetbalmedium. ‘Een demonstratie. Nederland maakte in Rotterdam korte metten met Canada. Jeremie Frimpong maakte een sterke indruk op de rechterflank.’ Het Franse medium heeft het over het ‘Frimpong-festival’. ‘Als hij nog geen gegarandeerde basisspeler is op het EK, heeft hij zeker punten gescoord bij Ronald Koeman. Gepositioneerd als vleugelspeler was hij degene die Memphis Depay vond met een mooie voorzet bij de openingstreffer.’

Ook Le Parisien was onder de indruk van het Nederlands elftal. De Parijse krant geldt als de huiskrant van Paris Saint-Germain en kijkt nog altijd met veel interesse naar de verrichtingen van Xavi Simons in Oranje. Bestuursleden van de Franse topclub uit Parijs lekken geregeld naar de clubwachters van de Parijse krant. In ruil daarvoor worden berichten en artikelen gepubliceerd die de Parijse club vaak niet al teveel kunnen schaden. Zo publiceerde Le Parisien op gezette tijden berichten en nieuws over Xavi Simons en zijn contractsituatie bij PSV voor de middenvelder naar Red Bull Leipzig vertrok.

‘Nederland overklaste Canada’, zag de Parijse krant. Le Parisien zag dat het even duurde voordat Nederland echt gevaarlijk werd in de eerste helft maar de krant ziet Oranje wel degelijk als outsider voor de titel. ‘De spelers moesten in de eerste helft genoegen nemen met een paar kansen terwijl ze balbezit hielden. Oranje kwam in de eerste momenten van de tweede helft eindelijk in actie.’

Le Parisien denkt dat de Franse bondscoach Didier Deschamps de wedstrijd tussen Oranje en Canada met bovengemiddelde interesse heeft gevolgd. In navolging van het Algemeen Dagblad vond ook Le Parisien dat Oranje een onopvallende uitblinker kende tegen Canada: Jerdy Schouten. ‘Hij veroverde niet alleen tal van ballen, ook in balbezit speelde hij bij vlagen uitstekend. Hij zocht vaak de diepte en solliciteerde zo nadrukkelijk naar een basisplaats. Zolang vormgever Frenkie de Jong niet topfit is, is Schouten vooralsnog de eerste middenvelder met een groen vinkje achter zijn naam’, is de Parijse krant van mening.


Vorig artikelDruk van de media en ‘Real Madrid-verwijzingen’ | Journalisten blijven Koeman wijzen op basisplaatsen voor Veerman en Schouten
Volgend artikelIs Timon Wellenreuther voor 2 miljoen euro op weg naar PSV? ‘PSV concreet geinteresseerd’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in