Home Nieuws Nederlaag in Londen | Analisten verwachten groei en verdere ontwikkelingen PSV in...

Nederlaag in Londen | Analisten verwachten groei en verdere ontwikkelingen PSV in Europa

562
0

De rentree en hernieuwde kennismaking met de Champions League werd een grote deceptie voor PSV deze week. De verwachtingen waren hooggespannen en achteraf bezien misschien wel te hoog gespannen.

Het verhaal van de rentree van PSV in de Champions League werd een kansloos verhaal. Peter Bosz zag zijn ploeg met 4-0 verliezen maar bleek na afloop een realist te zijn en gaf aan zijn ploeg niets kwalijk te nemen.

Er werd immers hard gewerkt en zijn spelers hebben de opgelegde taken uitgevoerd. Bosz blikte na afloop meteen vooruit op de resterende Champions League-wedstrijden en gaf aan dat zijn ploeg lering moet trekken uit de nederlaag in Londen, die vooral in tempo onderscheidend bleek te zijn. De weerstand die Arsenal gaf met de snelheid van het aanvallen en druk zetten, bleek voor dit PSV te gortig te zijn maar Peter Bosz verwacht daarentegen wel dat zijn ploeg naar dat niveau kan groeien.

En dus dienen de lessen van Londen een vervolg te krijgen in de vier wedstrijden tegen Sevilla en RC Lens. Peter Bosz verwacht dan ook dat PSV in december tegen Arsenal beter voor de dag zal gaan komen. De nederlaag in Londen werd zaterdagavond overigens snel weggespoeld door de eenvoudige winst in Almere. Na afloop waren de verschillende analisten het wel over eens dat er voor PSV geen betere wedstrijd op de speelkalender kon staan na een Europese uitwedstrijd tegen een zware tegenstander, dan Almere uit.

In de studio van ESPN werd de nederlaag tegen Arsenal nog nabesproken. De conclusie luidde dat PSV in feite een ploeg in opbouw is en nog volop ontwikkeling in het vooruitzicht heeft. Aan de ESNP tafel werd dan ook voorzichtig geconcludeerd dat er voor PSV ook in Europa nog veel moois in het vooruitzicht ligt. Ook analist René van der Gijp analyseerde de nederlaag van PSV in Londen en verwacht dat PSV de rug nog gaat rechten in de Champions League.

Van der Gijp maakte enkele vergelijkingen met de periode waarin hij voor PSV speelde. De analist van Vandaag Inside weet hoe het is om als Nederlandse topclub weggespeeld te worden door een internationale topclub.

“Je speelt wekelijks tegen NEC, RKC, FC Utrecht, FC Groningen. Dat heb ik ook meegemaakt”, vertelt van der Gijp aan tafel bij Vandaag Inside. “Ik heb ook met PSV tegen Bayern München, Manchester United en FC Barcelona gespeeld, maar dan schrik je je echt de pleuris. Je schrikt. Dat komt omdat het zó snel gaat, er zó veel goede oplossingen gekozen worden en er zó veel goede aannames zijn, dat je denkt van: ‘Jezus, waar ben ik nu in beland?”

“Wij hebben ook wel eens tegen Borussia Mönchengladbach gespeeld en dan heb je dat niet”, gaat de voormalig voetballer van PSV verder. “Maar tegen een Bayern en zo, dan weet je niet wat je meemaakt. Het had na een half uur al 6-0 kunnen staan. Je wordt helemaal van het kastje naar de muur getikt. Op een gegeven moment wen je aan het niveau”, zegt van der Gijp, die denkt dat er voor PSV in Europa nog wel wat mogelijk is komende maanden.


Vorig artikelAfwezige PSV’er maakt slechte beurt bij Bosz: ‘Hoorde dat hij nog wilde komen, maar dat hoefde niet’
Volgend artikelHirving Lozano al snel ‘voorbij’ Johan Bakayoko | Eerste competitiedoelpunt Lozono een feit

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in