Home Nieuws Nederlaag in Eindhoven doet Ajax keeper nog altijd pijn: ‘Thuis gaan we...

Nederlaag in Eindhoven doet Ajax keeper nog altijd pijn: ‘Thuis gaan we PSV pakken’

47
0

Het duurt nog ruim twee en halve maand maar de eerste stevige uitspraken uit het Amsterdamse kamp dienen zich al aan.

Middenvelder Lasse Schone is vaak de eerste uit de Amsterdamse selectie die stevige woorden bezigt voorafgaand aan onderlinge wedstrijden tussen PSV en Ajax maar dez ekeer is het de beurt aan André Onana.

De keeper die in Eindhoven opzichtig meermaals in de fout ging en geen sterke indruk maakte, zint op revanche tegen PSV. De doelman verzekert dat dat later dit seizoen niet opnieuw gaat gebeuren.

Ajax kreeg een flink pak slaag van PSV. “Dat is voetbal. Er zijn zoveel wedstrijden en iedere wedstrijd is anders”, vertelt Onana in gesprek met Ajax TV. “Ik denk dat we niet goed voorbereid waren, maar toch… Ik zeg altijd dat we niet verliezen. Tegen mezelf zeg ik dat ik niet verlies, maar: ik win of ik leer. In die wedstrijd heb ik geleerd.”

“De volgende keer dat we tegen ze spelen zijn we er klaar voor en weten we hoe we ons moeten voorbereiden. Het was niet onze beste dag, maar we strijden nog steeds om het kampioenschap. We staan nog maar twee punten achter en hebben alles in eigen hand.”

Onana zegt geleerd te hebben van de kansloze wedstrijd in Eindhoven. “Kleine dingen. Je kunt niet arrogant zijn en doen alsof je de beste bent. Soms moet je accepteren dat je tegenstander heel goed is en dan moet je slim zijn. We wilden laten zien dat we de beste zijn, we wilden hoog druk zetten. Uiteindelijk gaat het niet alleen om balbezit, maar ook om winnen. Ik heb nu drie keer tegen ze gespeeld en in de laatste twee uitwedstrijden hadden wij het meeste balbezit, maar verloren we.”

Op 31 maart staat de wedstrijd opnieuw op de agenda en de keeper spreekt zich stoer uit: “Ja, ik wacht op ze. Ik heb daar erg veel zin in. De laatste keer deed het echt pijn. We verloren met 3-0, maar ik ken mijn team. Wij zijn erg goed en thuis gaan we ze pakken.”


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here