Home Nieuws NEC gehavend | In Nijmegen volgt men de ontwikkelingen van Babadi op...

NEC gehavend | In Nijmegen volgt men de ontwikkelingen van Babadi op de voet: ‘Isaac had NEC niet nodig’

5098
0

PSV treft zaterdagavond in het Philips Stadion een gehavend NEC.

De vorige club van toptalent Isaac Babadi kan niet beschikken over enkele belangrijke spelers. Het zijn niet de minste spelers die trainer Meijer moet missen in het Philips Stadion want de club uit Nijmegen moet het zonder het centrale duo stellen in Eindhoven. Dat is een grote tegenvaller voor de Nijmegenaren.

Trainer Meijer bevestigde vrijdagochtend in gesprek met De Gelderlander dat de beide centrale verdedigers Bram Nuyinck en Philippe Sandler niet beschikbaar zijn en dus zaterdagavond niet kunnen spelen in Eindhoven. Het centrale duo is nog niet fit genoeg voor het duel tegen PSV. En dus wacht Meijer een stevige klus in het Philips Stadion.

“Ze trainen allebei buiten. De laatste stap is dat je in duels komt, dat je op honderd procent moet kunnen draaien, aanzetten en duelleren. Dat is net iets te vroeg”, legt Meijer uit. “Het is realistisch dat ze volgende week wel mee kunnen doen tegen FC Utrecht”, licht de trainer de situatie toe.

De verwachting is dat Mathias Ross en Calvin Verdonk zaterdagavond het centrum vormen van NEC in het Philips Stadion. Beide genieten stukken minder ervaring dan het geblesseerde duo. Wel keert Lasse Schöne terug met van een enkelblessure en staat Koki Ogawa, die tegen ADO Den Haag een rugblessure opliep, gewoon weer in de spits. Elayis Tavsan kampt nog met een hamstringblessure en kan ook geen minuten maken voor het gehavende NEC.

Dan treft de club uit Nijmegen zaterdagavond nog Isaac Babadi, die vroeger in de jeugdopleiding van de club uit Nijmegen furore maakte. In Nijmegen volgt men de ontwikkelingen van het toptalent nog op de voet.

Hoofd jeugdopleiding Nick Kersten vertelde deze week in gesprek met AD Sportwereld hoe NEC Babadi precies trof. De kleine Babadi had op 8-jarige leeftijd al heel wat in zijn mars, zagen ook zijn broers die de jonge Babadi niet altijd mee lieten doen. Dat gebeurde pas later, toen Babadi wat ouder werd en tegelijk nog handiger aan de bal bleek te zijn. Kersten zag op het sportcomplex van NEC Babadi een balletje trappen met wat andere kinderen. Babadi is dan nog te jong voor NEC, maar een jaar later, op 9-jarige leeftijd, bleek NEC wel succes te hebben.

“Nick liep naar Isaac toe en sprak hem aan, Isaac zei niks terug”, zegt toenmalig hoofd jeugdopleiding Iddo Roscher tegen het Algemeen Dagblad. “Nick vroeg aan hem of zijn ouders er ook waren en Isaac wees naar Samuel. Er werd meteen werk gemaakt van de wens Babadi lid te maken van NEC om hem mee te laten trainen. “Normaal stuur je een brief naar de club, maar Isaac voetbalde dus nog nergens”, blijkt uit het verhaal vanuit Nijmegen.

Het toptalentje zette zijn ontwikkeling door en bleek onhoudbaar voor NEC. Isaac Babadi vertrekt binnen vier jaar, op zijn dertiende naar de jeugdopleiding van PSV. “Isaac was een echte straatvoetballer en behoorde tot de topcategorie”, zegt Roscher. “Maar hij was niet de makkelijkste in de omgang. Zeker tegen medespelers speelde hij het baasje. Normaal gingen we altijd voor een vertrek van een goede jeugdspeler liggen, maar dat had in het geval van Isaac geen zin. Wij konden hem niet genoeg uitdagen. Isaac had NEC niet nodig, want ik was ervan overtuigd dat hij het ook zou redden bij PSV”, aldus Roscher.


Vorig artikelPeter Bosz nog steeds blij met onverwachte transfer: ‘Uniek, hij is in de kracht van zijn voetballeven’
Volgend artikelPeter Bosz reageert gevat na ‘bijzondere ontwikkelingen’ Noa Lang

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in