Home Nieuws Nasleep Kuip-strafschop maakt veel los bij Gözübüyük: ’Dubbel verrast’ door actie KNVB...

Nasleep Kuip-strafschop maakt veel los bij Gözübüyük: ’Dubbel verrast’ door actie KNVB na penalty Feyenoord-PSV

5937
0

Bestaat er een typische Kuip-strafschop? Wellicht wel, al valt het nooit te bewijzen.

Toch is er in de loop der jaren een typische Kuip-strafschop ontstaan, of beter gezegd: een topclub-penalty. PSV kreeg eerder dit seizoen in de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk van scheidsrechter Gözübüyük feitelijk ook een discutabele penalty mee in de absolute slotfase van het thuisduel tegen de Waalwijkers. Het gehele RKC elftal reageerde furieus en sprak over een typische topclub-strafschop.

Terug naar vorig seizoen. Er ontstond rond scheidsrechter Gözübüyük een stevige rel. VAR videoreferee Pol van Boekel, van huis uit naar eigen zeggen een echte Feyenoordfan, leidde de discutabele strafschop in. Naar nu blijkt is scheidsrechter Gözübüyük niet bepaald te spreken geweest over het handelen zijn werkgever in de nasleep van het incident.

Volgens de KNVB, die het achteraf vervelend vond een scheidsrechter publiekelijk te moeten afvallen en dat sindsdien ook niet meer doet, was het geen strafschop. Dat gegeven maakte veel los bij Gözübüyük, die zich nader verklaard.

“Vanuit de UEFA werd ik gesteund, dus ik was in dubbel opzicht verrast dat de KNVB zei dat het een foute beslissing was”, aldus Gözübüyük. „In speelronde 1, 13, 23 of 28 heeft men ook nooit publiekelijk een mening over een scheidsrechter. Ik vrees dat het die keer onder druk van derden is gebeurd. En niet alleen de UEFA, maar ook Marco van Basten, Ruud Gullit, Willem van Hanegem en – voor mij het allerbelangrijkste – Pol van Boekel stonden achter mijn besluit. Pol is een van de beste VAR’s ter wereld en heeft de beelden uitgebreid bestudeerd”, aldus scheidsrechter Gözübüyük, die pas maanden later tekst en uitleg kwam geven op de Herdgang.

Mocht de late strafschop in de Kuip niet zijn toegekend, was een scenario waarbij PSV op doelsaldo tweede zou zijn geworden, realistisch geworden. Dan was de grote teleurstelling wellicht op de slotdag van de Eredivisie realiteit geworden. PSV werd uiteindelijk tweede op twee punten achter het toen al in verval geraakte Ajax.


Vorig artikelBelgische media in vervoering na oproep voor Rode Duivels: ‘Bakayoko is een PSV Eindhoven-sensatie’
Volgend artikelKi-Jana Hoever met twee doelpunten matchwinner voor Stoke City

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in