Home Nieuws Nadelig voor PSV? KBVB polst UEFA: Ranglijst competitie leidend voor Europees voetbal

Nadelig voor PSV? KBVB polst UEFA: Ranglijst competitie leidend voor Europees voetbal

735
0

De UEFA is doorgaans niet het meest betrouwbare instituut en staat erom bekend nog al eens te wijzigen van standpunt.

Voor nu lijkt het erop dat tickets voor de Champions League en Europa League van volgend seizoen worden op ‘sportieve gronden’ zullen worden gaan verdeeld.


Toch zou het zomaar kunnen zijn dat die regel later deze zomer nog eens binnenstebuiten wordt gekeerd. De UEFA is als onbetrouwbaar machtsorgaan een zwak instituut in het bepalen van standpunten en koerswijzingen. Als de stand op de ranglijst in de Premier League niet in het voordeel van de grote Premier League clubs uit zou gaan vallen, is de UEFA zomaar haantje de voorste om de regels weer eens aan te passen ten einde de zogenaamd belangrijke clubs middels een verzonnen regel juist wel toe te laten tot het belangrijkste club toernooi ter wereld.

Het Belgische medium Het Laatste Nieuws wilde er meer zekerheid over hebben en ging op onderzoek uit. Na een telefoontje van de KBVB met de Europese voetbalbond zou er meer duidelijkheid zijn gegeven.

De Belgische krant meldde woensdagochtend dat verschillende voetbalbonden het volgen van de UEFA-clubranking de meest sportieve manier vinden om de tickets te verdelen voor competities die niet worden afgemaakt. Het zou betekenen dat AZ zijn mogelijke Champions League-ticket kwijtraakt aan PSV. Dat lijkt toch anders te liggen.

‘Na een telefoontje zonet vanuit de Belgische voetbalbond naar UEFA kan met aan zekerheid grenzende waarschijnlijk verwacht worden dat UEFA ‘de sportieve gronden’ als enige criterium zal gebruiken’, schrijft Het Laatste Nieuws.


Facebook Comments Box