Home Nieuws NAC kijkt nog altijd graag naar Angelino: ‘Hij kan heel ver komen’

NAC kijkt nog altijd graag naar Angelino: ‘Hij kan heel ver komen’

59
0

NAC Breda is nog altijd volger van de prestaties van Angelino bij PSV. De transfer van de Spanjaard pakte voor drie van de vier partijen prima uit maar de club waar hij ‘groot’ werd heeft er feitelijk weinig aan gehad.

Angelino heeft er niet in zijn eentje voor gezorgd dat NAC vorig jaar in de Eredivisie verbleef dus de transfer van NAC naar PSV heeft voor de Bredase club weinig opgeleverd behalve wat goodwill. De club kan wel trots zijn op ontwikkeling van de back maar feitelijk zijn door de samenwerking met City slechts de speler en PSV en City beter geworden van de transfer naar PSV. NAC kon weer opnieuw gaan bouwen met de huidige status op de ranglijst tot gevolg. Is het eens te meer het bewijs dat samenwerkingen met mega clubs niet echt voordelen bieden?

Angelino is in ieder geval erg gelukkig in Eindhoven, naast zijn bijna perfecte prestaties. Het succesvolle debuutseizoen van Angeliño bij PSV is wel een kleine verrassing voor Rob Penders. De assistent-trainer van NAC Breda wist dat de Spaanse linksback veel kwaliteiten heeft, maar hij zag dit niet helemaal voor zich toen de jonge Spanjaard naar PSV verhuisde.

Angeliño is een onbetwiste basisspeler bij PSV en staat in de top van bijna alle Eredivisie-spelersklassementen. “Een knappe prestatie”, zegt Penders in gesprek met het Eindhovens Dagblad. “Het was niet realistisch om te denken dat hij nog een extra seizoen zou blijven.”

“Angeliño heeft het bij ons geweldig gedaan. Het enige waar hij zich nog enigszins in kon ontwikkelen, was in het uitvoeren van alle verdedigende taken. Dat heeft hij uitstekend opgepakt. We waren heel erg tevreden dat we met hem mochten werken en als een speler zich zo ontwikkelt, weet je dat de grotere clubs gaan komen.”

Penders vindt de prestaties van Angeliño in Eindhoven ‘bijzonder knap’. “Als een jonge speler zo’n stap maakt, moet je altijd maar afwachten hoe het loopt. Met zijn gave techniek, inzet en karakter kan Angeliño ver komen en hoeft PSV zeker niet de laatste halte te zijn.”


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here