Home Nieuws Naast zijn Duitse idolen in de PSV selectie zit ook Vincent Müller:...

Naast zijn Duitse idolen in de PSV selectie zit ook Vincent Müller: ‘Ik wist dat PSV een grote club was’

378
0

Je zult als jonge doelman maar gevraagd worden naar een club te verhuizen waar ook hele grote landgenoten aan het werk zijn en rondlopen.

Het overkwam de jonge doelman Vincent Müller. Mario Gotze, Philipp Max en landgenoot Roger Schmidt zijn personen waar de jonge Duitse talentvolle doelman inmiddels dagelijks mee van doen heeft.


Müller zag als jonge jongen hoe Götze in 2014 de WK-finale wist te beslissen in Duits voordeel door in de verlenging de beslissende treffer te maken. “De doelman weet het nog als de dag van gisteren. “Voor mij voelt het best bijzonder dat je als jongen van veertien Mario Götze ziet schitteren op tv en zes jaar later soms naast hem in de kleedkamer zit”, zegt hij in gesprek met het Eindhovens Dagblad.

De jongensdroom is inmiddels een daadwerkelijke toekomst geworden. Muller strijdt dit seizoen met Maxime Delanghe voor een positie als derde doelman bij PSV maar er zijn meer wensen en dromen. De periode van zijn transfer naar PSV kan hij zich nog goed voor de geest halen. PSV meldde zich en de doelman ging op onderzoek uit.

“Toen ik naar de selectie keek, zag ik dat Philipp Max er bijvoorbeeld zat. Hij is een van de beste linksbacks van Duitsland en toen wist ik al dat ik terecht zou komen bij een grote club. Over het gesprek met de trainer was ik ook heel enthousiast”, sluit Müller af over zijn eerste kennismakingen met PSV.