Home Nieuws Na tweeluik tegen Sparta wijst Luuk de Jong naar de staat van...

Na tweeluik tegen Sparta wijst Luuk de Jong naar de staat van het veld in het Philips Stadion

3466
3

Een opmerkelijke uitspraak van Luuk de Jong na afloop van Sparta – PSV.

Luuk de Jong sprak na afloop over Joël Drommel en over de grasmat van Sparta na de bekerzege van PSV. De aanvoerder vond PSV al een stuk beter voor de dag komen dan in het competitieduel tegen Sparta in het Philips Stadion. De Jong wijst ook naar de staat van de grasmat in het Philips Stadion en dat mag opmerkelijk worden genoemd omdat het Philips Stadion jaren achtereen bekend stond om de kwaliteit van de grasmat.

“Ik denk dat we een goede eerste helft spelen en 2-0 voor komen” zei De Jong na afloop bij ESPN. “Ook in de tweede helft is er niet zo veel aan de hand, maar dan krijg je een beetje een knullige goal tegen. Dan zie je dat bij Sparta de energie en de hoop terugkomt, terwijl dat daarvoor eigenlijk helemaal niet aanwezig was. Ze creëerden ook niets. Gelukkig houden we het vol en pakt Drommel nog een geweldige bal, waardoor hij ons redt”, wijst de aanvoerder naar de cruciale redding.

Luuk de Jong nam het na afloop op voor Drommel. “Wel of niet fout. De communicatie moet daar goed zijn, maar daarna maakt hij een fantastische redding”, wijst de aanvoerder naar de kans van Tobias Lauritsen in blessuretijd.

“Hoe hij zich altijd opstelt als tweede keeper, het is een geweldige gozer en een geweldige keeper. Dat zie je wel bij die bal die hij op het laatste moment pakt. Een fantastische redding”, vindt de aanvoerder, die de geplaagde keeper duidelijk in bescherming neemt.

De Jong zag een duidelijk verschil ten opzichte van het competitieduel tegen Sparta. Dat kwam volgens hem onder meer door het veld op Het Kasteel. “Ik denk dat er wat meer variatie was. Ook het combinatiespel was beter. Ik moet een compliment aan Sparta geven, want het veld is hier fantastisch. Daardoor kun je lekker voetballen, dat is in het Philips Stadion wel iets minder op dit moment. Een puntje van aandacht”, besluit Luuk de Jong.


Vorig artikel‘Ik heb het gevoel dat hij altijd dit soort momenten blijft behouden’
Volgend artikelXavi Simons spreekt zich uit: ‘Liefst speel ik als aanvallende middenvelder’

3 REACTIES

  1. In bescherming neemt? Gewoon benoemen hoe het is…. een twijfelachtig stompballetje, en een fantastische redding….

  2. Als ik de thuis wedstrijden van PSV op tv zie dan valt het mij eigenlijk al meer dan een jaar op hoeveel glijpartijen je op het veld zie. Ik vind het onbegrijpelijk dat niemand van PSV dat in de gaten heeft. Altijd maar dat sproeien voor de wedstrijd en tijdens de rust doet er volgens mij ook geen goed aan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in