Home Nieuws Na totaal 31 doelpunten haalt Kieft hard uit naar Valentijn Driessen na...

Na totaal 31 doelpunten haalt Kieft hard uit naar Valentijn Driessen na kritiek op Luuk de Jong: ‘Hou nou eens op!’

15770
1

Met een beetje fantasie zou je kunnen concluderen dat Valentijn Driessen en Marco van Basten een onderonsje hebben om dit voetbalseizoen het zogenaamde grote tegengeluid te laten horen.

Steeds opnieuw en opnieuw. Het tegengeluid in de zin dat alles een keerzijde heeft. Ook positief dan wel normaal commentaar heeft een keerzijde in de zin dat het eenvoudig naar negativiteit om te turnen valt. Het lijkt het handelsmerk van beide analisten te zijn, waarbij Valentijn Driessen en Marco van Basten inmiddels door weinigen nog serieus worden genomen.

Driessen werd afgelopen maandagavond flink de maat genomen door zijn tafelgenoten Johan Boskamp, Wilfred Genee en Wim Kieft. De gehele uitzending bleek Driessen alles en iedereen op een behoorlijke negatieve manier tegen het licht aan te houden. Driessen en Van Basten richten de kritische pijlen keer op keer niet alleen op PSV maar ook op andere clubs.

Ook fans van Feyenoord en Ajax zijn de steeds terugkerende kritieken van met name Valentijn Driessen en in mindere mate Marco van Basten best beu getuige alle reacties op sociale media. Maandagavond bleken ook Johan Boskamp, Wilfred Genee en Wim Kieft de grieven van Driessen meer dan beu te zijn en werd De Telegraaf-journalist meermaals hard aangepakt door genoemde drie collega’s. Driessen werd er duidelijk ongemakkelijk van.

Valentijn Driessen richtte maandagavond de pijlen weer eens op Luuk de Jong, die niet zou voldoen. Driessen was lang niet zo enthousiast over het spel van PSV in de Champions League als zijn collega-analisten dat wel waren maar de De Telegraaf-journalist ging nog verder want Luuk de Jong werd ook niet in stelling werd gebracht, concludeerde hij. Dat dat op zich niet heel vreemd is in de knock-out-fase van de Champions League lijkt de analist niet te begrijpen.

“Ik heb Luuk de Jong tegen Borussia Dortmund compleet niet gezien. Hij kreeg geen enkele bal”, begint Driessen in de uitzending van Veronica Offside. “PSV speelde op de controle en dat vind iedereen geweldig, maar dit was toch niet… Hoeveel kansen hebben ze nu daadwerkelijk gekregen? In de eerste helft een paar en die onterechte penalty”, reageert Driessen uiterts zuur maar feitelijk ook onjuist. De mopperkont eerste klas kijkt met een ander oog naar het voetbalspel dan de meeste andere analisten want PSV speelde natuurlijk helemaal niet ‘op de controle’.

“Ik vond het heel jammer dat Bosz Schouten naar achteren haalde”, gaat de journalist verder. “Iedereen vond onze vriend Veerman geweldig spelen, maar tegen PEC stond hij twintig meter hoger. En daar kan hij die steekbal wél geven op een Babadi en op Lozano. Maar Europees niet. Als PSV thuis niet weet te winnen van Dortmund, dan doet PSV het gewoon niet goed… Ik verwacht gewoon meer.”

“Ik vind dat je de lat best hoger mag leggen. Luuk de Jong heeft tegen Dortmund geen bal gehad! Hij werd bijna niet in stelling gebracht. En dat neem ik Luuk de Jong niet kwalijk, maar hij werd gewoon niet in stelling gebracht. Terwijl, als er gescoord moet worden, dan is Luuk de Jong dé aangewezen persoon”, aldus Driessen, die een ongebruikelijk en stevig weerwoord van Wim Kieft kreeg.

Kieft is dit seizoen namelijk wel onder de indruk van Luuk de Jong en weet als ervaringsdeskundige dat een spits niet elke week in elke wedstrijd in stelling kan worden gebracht en zeker niet in de prestigieuze Champions League. ‘Valentijn, hou toch eens een keer op’, beet Kieft hem toe na zijn zoveelste negatieve inslag aan het adres van PSV en Luuk de Jong, die dit seizoen in alle competities al 31 het net wist te vinden voor PSV.


Vorig artikelRuud Gullit kijkt uit naar PSV – Feyenoord maar weet: ‘De titelstrijd is al beslist’
Volgend artikelFamilie Lang richtte pijlen op Daley Blind tijdens WK: ‘Zeikerd is dat, fuck dat WK’

1 REACTIE

  1. Valentijn Driessen, Ajax fan die meent dat hij voetbalkenner is. Die zou ik nog niet eens een stuk laten schrijven over de jeugd van de plaatselijke FC. Wat een aanfluiting die vent.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in