Home Nieuws Na standbeeld Guus Meeuwis klinkt het: ‘Geen Romario, geen Ronaldo, geen Gullit,...

Na standbeeld Guus Meeuwis klinkt het: ‘Geen Romario, geen Ronaldo, geen Gullit, Van Nistelrooy, Linskens of van Aerle’

1227
0

Het standbeeld voor het Philips Stadion waarin Guus Meeuwis naar voren komt en geeerd wirdt, blijkt veel los te maken onder een deel van de aanhang.

Dat blijkt voor sommige media aanleiding te zijn juist die negatieve reacties naar voren te halen. Waarom FC Update de aandacht vestigt op die negatieve publiciteit na het onthulde standbeeld voor Guus Meeuwis is dan ook een raadsel te noemen. Desalniettemin maakt de redactie van PSV Inside zich daar nu ook ‘schuldig’ aan omwille van het feit dat we de negatieve reacties publiceren. Of beter gezegd opnieuw publiceren.

Op social media dus best wel wat verbazing over het standbeeld dat PSV vorige week onthulde bij de hoofdingang van het Philips Stadion. PSV vereeuwigde volkszanger Guus Meeuwis namelijk als jongetje in brons. En dus werd de Brabander pur sang en PSV-fan in hart en nieren vrijdag in onwetendheid naar het Philips Stadion ‘gelokt’.

Meeuwis werd vrijdagmiddag uit het niets maar wel georganiseerd door algemeen Directeur Marcel Brands verrast met het standbeeld. Het is een blijk van waardering voor de reeks van zeventien concerten van de Brabants volkszanger in het Philips Stadion, waarvan dit jaar de laatste reeks concerten plaatsvindt. Niets meer en niets minder maar het valt niet overal even goed.

Hoe steekt het geheel precies in elkaar? “‘Groots met een zachte G’ is onlosmakelijk verbonden met het Philips Stadion, dat zeventien jaar het decor vormde voor het muzikale spektakel. Dit jaar vindt de laatste reeks concerten plaats. Voor PSV reden om de Brabander te eren met een bronzen beeld bij ingang 8, waarop ‘kleine Guus’ te zien is”, aldus PSV op PSV.nl.

De lezing gaat verder: “De imposante staat van dienst van Guus konden wij natuurlijk niet geruisloos laten passeren”, zegt Brands. “Zijn droom als kind was om ooit in het Philips Stadion te spelen én dat is hem gelukt. Weliswaar niet als voetballer, maar desondanks bereikte hij ongekende successen. En dat is Guus van harte gegund.”

Kort na de beelden al meteen hevige reacties. “Daar hoort geen zanger te staan maar een clubicoon. Keuze genoeg, kan er zo tien opnoemen die echt meer aanspraak maken hierop dan Guus”, schrijft iemand bijvoorbeeld. Een ander reageert met: “Gun het Guus best, maar daar had natuurlijk een standbeeld voor Hiddink, Luuk De Jong of Nilis moeten staan”, klinkt het. Wat ons betreft spant ene Danny Pol de kroon met zijn negatieve en kinderachtige reactie. Pol vindt het nodig naar fans of wellicht zichzelf te wijzen inzake het supporterschap van een voetbalclub in relatie tot een financiele beloning. Hoe simpel kan een mens denken…


Vorig artikelPSV wil talentvolle spits van Internazionale overnemen
Volgend artikelVan Gaal bijzonder optimistisch gestemd over EK en wijst naar Peter Bosz als beste trainer van Nederland

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in