Home Nieuws Na speelronde één louter lofuitingen voor Noa Lang én Ismael Saibari: ‘Ik...

Na speelronde één louter lofuitingen voor Noa Lang én Ismael Saibari: ‘Ik denk dat hij Europese top is’

1399
0

Speelronde één zit er voor PSV na de winst tegen FC Utrecht op. De trainer bleek na afloop niet geheel tevreden geweest te zijn in de rust en dat bleek na afloop dan weer een gespreksonderwerp te zijn.

De landelijke ochtendbladen waren het er allen over eens dat PSV een aantal mindere momenten kende tijdens de wedstrijd tegen FC Utrecht maar dat er geenszins sprake was van een stunt van de club uit de Domstad. De verschillende analisten zagen met name Noa Lang weer excelleren. De bijdragen van Lang aan het nieuwe PSV zijn dan ook groot te noemen. Dat stelt analist Kees Kist vast.

Rapporteur Kist geeft hoog op van Noa Lang en benoemt de aanvaller tot Speler van de Week en stelt tevens vast dat de Oranje-international ‘Europese top’ is. Kist zag ook invaller Saibairi goed invallen. De aanvaller van Marokko krijgt na zijn invalbeurten tegen zowel Sturm Graz als tegen FC Utrecht de nodige complimenten van de verschillende ESPN analisten maar ook van Peter Bosz. Saibari krijgt ook van rapporteur Kees Kist de nodige complimenten.

Kist was zoals gezegd onder de indruk van Noa Lang. Lang verzorgde tegen FC Utrecht de opening met een prachtige knal. Daarmee nam hij PSV op sleeptouw tegen FC Utrecht. “Ik ken zijn karakter niet, al hoor en zie je wel eens iets voorbijkomen. Maar als hij het karakter blijft vasthouden wat hij nu toont, dan wordt hij een heel grote”, zegt Kist in gesprek met De Telegraaf.

“Ik denk dan aan de Europese top en denk zelfs dat hij dat is. Ik ben er stellig van overtuigd dat Peter Bosz dat eruit haalt. Er is iets tussen die twee waardoor hij al zo goed presteert. Een absolute topper, die voor PSV heel veel gaat betekenen. Hij lijdt bijna geen balverlies, komt heel makkelijk in de bal, heeft een passeerbeweging, loopt er zo voorbij met zijn snelheid en kan ook nog eens verwoestend uithalen, liet hij zien”, aldus een lyrische Kees Kist.

Naast Lang is Kist ook enthousiast over Ismael Saibari. “Hij kwam erin voor Isaac Babadi in de rust en speelde heel sterk. Hij valt steeds goed in. Hij heeft heel veel power, snelheid, ziet het spelletje goed en komt ook iedere keer in de situatie voor de goal. Dan ben je levensgevaarlijk. Hij lijkt me een jongen die er ook heel erg mee bezig is.”


Vorig artikel‘PSV zet Anwar El Ghazi op de transferlijst’ | Komt Besiktas met miljoenen over de brug?
Volgend artikelTechnisch directeur Graz roept fans op naar stadion te komen: ‘PSV is team van wereldklasse’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in