Home Nieuws Na Roger Schmidt gaat ook ‘dankbare’ Toon Gerbrands PSV verlaten: ‘PSV was...

Na Roger Schmidt gaat ook ‘dankbare’ Toon Gerbrands PSV verlaten: ‘PSV was een prachtige periode’

2272
0

Na 8 acht jaar trouwe dienst gaan de wegen van Toon Gerbrands en PSV na dit seizoen scheiden.

De algemeen directeur van de club maakte vandaag bekend dat hij zal stoppen bij PSV. Of dat besluit van doen heeft met het stoppen van Roger Schmidt bij PSV, is niet bekend maar het zou uiteraard verband met elkaar kunnen houden. Toon Gerbrands beleefde tropenjaren met PSV, zo gaf de directeur weleens aan. PSV heeft in ieder geval een waardig opvolger in huis gehaald.

De inmiddels 64-jarige Fries werkte tussen 2002 en 2014 voor AZ en stapte toen over naar PSV, waar hij sindsdien de functie van algemeen directeur wist te bekleden. Toon Gerbrands kent Marcel Brands door en door en werkte bij zowel AZ als bij PSV samen met Brands. PSV meldt dat Toon Gerbrands ook niet in een andere functie verder zal gaan bij de club. Afgelopen acht jaar en ook daarvoor, stond Gerbrands diverse keren in de belangstelling van de KNVB. Mogelijk komt de nationale voetbalbond weer in beeld voor Gerbrands, nu hij zijn vertrek uit Eindhoven aan weet te kondigen.

PSV verliest in ieder geval een waardig bestuurder en directeur, die de club zeker veel goeds heeft gebracht. Tijdens het tijdperk-Gerbrands werd PSV drie keer landskampioen. Toon Gerbrands is dan ook dankbaar voor de mooie jaren in Eindhoven. “Ik kijk terug op een prachtige periode waarin ik acht jaar lang een bijdrage heb kunnen leveren aan de ontwikkeling van PSV. De komende maanden ligt mijn focus volledig op het winnen van prijzen”, zegt hij op PSV.nl.

Met de terugkeer van Marcel Brands in zijn opvolging in goede handen, stelt Gerbrands vast. “Marcel is op dit moment beschikbaar om een vooraanstaande rol bij PSV in te nemen. Ik zie dat als een geweldige kans voor de club en ik ben er enorm van overtuigd dat dit PSV veel gaat brengen. Ik heb negen jaar lang intensief met hem samengewerkt bij AZ en PSV. PSV haalt met Marcel een topper binnen.”


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here