Home Nieuws Na PSV ontslag kreeg van Bommel advies van Gullit, de Boer, Advocaat,...

Na PSV ontslag kreeg van Bommel advies van Gullit, de Boer, Advocaat, Hitzfeld en Heynkes

1966
0

Hoe wordt je als trainer een grote trainer in de wereld van het internationale voetbal? Door te leren en te vallen en opstaan.

Mark van Bommel wil de absolute top bereiken in het internationale voetbal en dus wilde hij leren van zijn fouten in Eindhoven en van zijn ontslag bij PSV. En zo geschiedde. Van Bommel ging bij tal van grootheden uit de internationale voetbalwereld op bezoek. De Limburger wilde zichzelf een spiegel voorhouden. In gesprek met de Volkskrant zegt van Bommel veel te hebben geleerd.

‘Ik wilde ontdekken wat ik niet goed had gedaan bij PSV. Mijn conclusie was: op het veld, en met spelers, moet ik niets veranderen. Alleen verbeteren, door bijvoorbeeld andere oefeningen aan de stof toe te voegen. Ik was blij dat ik al die gesprekken al voor corona had gevoerd, vanwege het reizen.

Van Bommel ging op reis en bracht bezoekjes aan grootheden. ‘Ik sprak met talloze mensen uit de voetbalwereld, onder anderen Ottmar Hitzfeld, Jupp Heynckes, Peter Hermann, Willem van Hanegem, Dick Advocaat, Ronald de Boer en Ruud Gullit. Hoe zien jullie mij? Hoe hebben jullie bepaalde situaties beleefd? Wat zouden jullie doen? Ik belde naar Hitzfeld en de volgende dag kon ik terecht in Basel. Dat is het mooie van goede relaties; dat ik gewoon, drie, vier, vijf uur met ze kon praten. Ze bevestigden vaak het idee dat ik had. Ze zeiden: ‘Mark, jij moet je alleen met voetbal bezighouden.’ Dat wilde ik ook.’ aldus Mark van Bommel.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here