Home Nieuws Na nieuwe sublieme partij op het hoogste niveau klinkt het: ‘Schouten naast...

Na nieuwe sublieme partij op het hoogste niveau klinkt het: ‘Schouten naast Virgil van Dijk’

981
0

Een voorname reden van Jerdy Schouten om de Serie A achter zich te laten bleek deelname aan het komende Europese Kampioenschap in Duitsland te zijn. Schouten lijkt na uitstekende maanden bij PSV op zijn wenken te worden bediend.

Normaal gesproken kan bondscoach Ronald Koeman, die zo nu en dan wel degelijk op vreemd en tegenstrijdig selectiebeleid valt te betrappen, niet meer om de vaak subliem spelende Schouten heen. Koeman kennende wachten de Oranje-fans nog de nodige verassingen komende maanden. Als het aan René van der Gijp gaat Ronald Koeman in ieder geval niet voorbij aan Jerdy Schouten. De alleskunner op het middenveld en in de defensie is volgens Van der Gijp onmisbaar voor het zelden stabiel spelende Oranje.

Het wordt normaal gesproken de laatste eindronde voor Virgil van Dijk maar volgens René van der Gijp is er geen man overboord. Van der Gijp is na dinsdagavond opnieuw helemaal enthousiast geraakt over Jerdy Schouten. De analist van Vandaag Inside denkt dat Koeman niet meer om Schouten heen kan en voorziet een plek in het Nederlands elftal voor Schouten. Van der Gijp denkt dat Schouten uitstekend kan functioneren naast Virgil van Dijk.

“Daar moeten we toch aan gaan denken. Om die Schouten naast Van Dijk te gaan zetten. Dan heb je wel echt een opbouwer. Hij deed het goed gisteren man”, aldus Van der Gijp aan tafel bij Vandaag Inside.

Schouten wordt door Peter Bosz vaker opgesteld als centrale verdediger. In het Champions League-duel met Borussia Dortmund koos Bosz wederom voor voetbal van achteruit. Schouten speelde in de verdediging een dijk van een wedstrijd en kende een enorm hoog percentage passnauwkeurigheid. Schouten verspeelde slechts één keer de bal in de wedstrijd tegen Dortmund. Bosz gaf voorafgaand aan de wedstrijd in gesprek met Ziggo Sport aan dat hij het geen risico vindt om met Schouten als centrale verdediger te spelen en die conclusie kwam zoals verwacht meer dan uit.

“We gaan proberen voetballend het verschil te maken. Dan heb je met Schouten achterop een extra wapen en ook op het middenveld met Saibari en Tillman, twee jongens die ook voor diepte kunnen zorgen”, aldus Peter Bosz over de multifunctionele Jerdy Schouten.


Vorig artikelKomst nieuwe verdediger én aanvaller lijkt aanstaande, PSV wil vier lopende contracten sleutelspelers verlengen
Volgend artikelVZ: ‘PSV concreet en brengt bod uit op Vitesse-aanvaller’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in