Home Nieuws Een keeperswissel lijkt niet aan de orde. Na 19 tegendoelpunten zegt Schmidt:...

Een keeperswissel lijkt niet aan de orde. Na 19 tegendoelpunten zegt Schmidt: ‘Er zijn meerdere oorzaken’

2490
0

Ook tegen FC Twente hielden PSV en Joel Drommel opnieuw niet de nul. Het zorgt er inmiddels voor dat PSV maar liefst negentien tegendoelpunten te verwerken kreeg.

Met die negentien tegen doelpunten staat PSV tweede op de lijst van clubs in de Eredivisie met het aantal tegengoals. Ook Roger Schmidt vindt het een te groot aantal en zegt daarover: “Het is natuurlijk wel zo dat we negen tegengoals in twee wedstrijden tegen hebben gekregen”, doelt hij op de nederlagen tegen Feyenoord en Ajax.

Schmidt gaat verder: “Dat beïnvloedt de statistieken wel. Aan het begin van dit seizoen verdedigden we technisch gezien heel goed als team. Nu zijn de ruimtes te groot, waardoor de afstanden tussen de spelers ook te groot worden. Onze tactische keuzes, bijvoorbeeld bij de eerste tegengoal, zijn ook niet erg goed”, vervolgt Schmidt.

“We zorgen niet goed genoeg voor de gevaarlijke zones. Het heeft ook een beetje te maken met de vorm van sommige spelers, die niet helemaal top is. Er zijn meerdere oorzaken waardoor we niet beter de gevaarlijke ruimtes beheersen. En dan hebben de tegenstanders vaak ook niet veel kansen nodig om te scoren.”

PSV wist al twee maanden lang niet de nul te houden. In de Eredivisie lukt het pas twee keer om de nul te houden. Moeten er accenten worden verlegd? Heeft Schmidt een wisseling van de wacht onder de lat in zijn gedachten of blijft Drommel het vertrouwen krijgen? Schmidt meldt in ieder geval wekelijks dat hij tevreden is over de ontwikkeling van Drommel en daar valt iets voor te zeggen. Ondanks de foutjes die Drommel maakt, treedt hij ook geregeld adequaat op en redt hij punten voor PSV.

Roger Schmidt weet in ieder geval dat het beter moet. “De individuele fouten die we maken, moeten eruit. We werken op de training hard om dit eruit te krijgen. Het is op dit moment gewoon lastig voor ons om de nul te houden. Maar in de tweede helft tegen FC Twente is dat ons wel gelukt, dus misschien is dit een begin.”


Vorig artikelZeldzame fout van Ginkel werd afgestraft: ‘De spitsen maken allemaal een goal’
Volgend artikelKortom: Drommel geniet van duel tegen Twente, PSV tegen Fortuna in de jacht op ‘hoofddoel’ bekerwinst

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in