Home Columns Na matige weken gaat het dit weekend niet over verschillen in budget:...

Na matige weken gaat het dit weekend niet over verschillen in budget: PSV op 2 punten van koppositie

1089
0

Dat het in de voetballerij kan verkeren is een ieder die het spel op de voet volgt allang duidelijk. PSV kende een paar zwakke weken maar is nog voor alle prijzen in de running.

Dat is de simpele conclusie na nederlagen tegen AS Monaco en Ajax en de winst op Twente met in het kielzog daarvan de remise van Heracles tegen Ajax. De rijen in het Philips Stadion bleven afgelopen weken gesloten en de directie van de club wist niet naar buiten te treden met enige opwindende uitspraken en reacties.

PSV lijkt zich na de winst op FC Twente weer in rustig vaarwater te begeven, hoewel er aanstaande donderdag wel even gewonnen moet worden in Monaco. Dat is niet ondenkbaar gezien het matige spel van de Monegasken in Eindhoven en het feit dat PSV meer ruimte zal gaan krijgen in Monaco dan dat in Eindhoven het geval was.

PSV – FC Twente betekende de wedstrijd van de rust. Althans, het werd een wedstrijd die voor wat rust binnen de club zorgde wat de resultaten aangaan. De uitslag in Almelo hielp zeker mee want PSV staat in november nog altijd maar op twee punten van de koploper, los van het veel mindere doelsaldo. In trainerstaal kunnen we de volgende conclusie trekken: PSV heeft alles in eigen hand. Het is flauw en een veel te vroege constatering maar alle resterende competitiewedstrijden winnend afsluiten, betekend een landstitel.

Anderzijds heeft PSV al wedstrijden tegen AZ, Feyenoord en Ajax achter de rug, waar Ajax nog slechts alleen PSV wist te ontmoeten. Het soms labiel spelende Ajax moet eerst nog maar winnen in Alkmaar en Rotterdam. Na de winst van PSV op Twente ging het na de wedstrijd gelukkig niet meer over budgetten en verschillen in budgetten. In het land der excuses heeft Roger Schmidt er inmiddels een handje van om steeds naar de verschillen in budget te wijzen op momenten dat het hem uitkomt. Het stoom over deze uitspraken moet bij Toon Gerbrands inmiddels uit zijn oren komen.

Overigens bezigt Ron Jans zich niet aan zulke uitspraken want de trainer van de Tukkers erkende zaterdagavond gewoon zijn meerdere in PSV, zonder daarbij te wijzen naar het verschil in budget tussen PSV en FC Twente. Ook Roger Schmidt had het eens niet over het verschil in budget tussen PSV en Twente, waar hij dat een week eerder na Ajax – PSV nog wel nadrukkelijk deed.

PSV wist zaterdag ondanks de afwezigheid van spelers als Cody Gakpo, Noni Madueke en Ryan Thomas vijf keer te scoren tegen FC Twente. Echter, de verdediging zag er bij vlagen niet goed uit. Dat moet Roger Schmidt wel zorgen baren met AS Monaco voor de deur. Carlos Vinícius en Yorbe Vertessen namen PSV bij de hand. Beide aanvallers scoorden twee keer. ,,We zitten in een minder periode, maar je begint iedere wedstrijd op 0-0. In het begin was het een beetje fifty-fifty, maar in de tweede helft hebben we het rechtgezet, aldus Vertessen.

Vertessen lijkt PSV in rustiger vaarwater te hebben geschoten: “Een knappe goal,” zegt hij over zijn eerste doelpunt. ,,Ik dacht dat het eigenlijk beter was om een voorzet te geven maar er stond niemand voor de goal. Daarom veranderde ik mijn keuze, volgens mij pakte dat beste aardig uit.” Ongetwijfeld zal hij naar zijn goede optreden hopen op meer speelminuten.
“Ik moet me elke keer laten zien, of ik nu inval of begin. Ik doe altijd mijn stinkende best en heb nu een hele goede wedstrijd gespeeld.”

Last but not least Carlos Vinícius. Bij zijn eerste doelpunt in het shirt van PSV ging er een enorme ontlading door het lijf van Vinícius “Er viel iets van me af. Ik heb zolang gewacht op die goal en nu is het een belangrijke dag voor mij geworden. Ik gekomen als spits om goals te maken voor PSV”, aldus de Braziliaan.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here