Home Nieuws ‘In de rust niets gezegd’ | Na Bakayoko wordt ook Vertessen beter...

‘In de rust niets gezegd’ | Na Bakayoko wordt ook Vertessen beter en beter: ‘Onze meest dreigende man’

2321
0
Vertessen

Peter Bosz zag zaterdagavond enkele keuzes bepaald niet goed uitpakken maar evenzo goed pakte een aantal met name tactische keuzes wel goed uit.

Dan doelen we uiteraard op de omzetting in de rust middels de driedubbele wissel. Ook de keuze voor Yorbe Vertessen in de basis pakte goed uit. Yorbe Vertessen is dus meer dan slechts een invaller om een voorsprong in een uitwedstrijd te verdedigen of uit te breiden. Vertessen geldt dus ook als een speler die juist voor de voorsprong kan zorgen getuige zijn actie en doelpunt in de tweede helft in Arnhem.

Yorbe Vertessen zag zijn goede wedstrijd bekroond worden met een doelpunt én met de voorsprong in de wedstrijd tegen Vitesse. Vertessen brak de ban voor PSV. Opvallend detail was dat Vertessen aan de bal veel te bieden had in Arnhem. De Belg verspeelde weinig ballen en koos geregeld voor de juiste voortzetting. Net als Johan Bakayoko ziet ook Yorbe Vertessen dat speelminuten maken het beste devies is om beter te worden. Beide Belgische aanvallers, gezegend met flink wat snelheid in de benen, beschikken inmiddels over veel meer balcontrole dan bijvoorbeeld vorig seizoen.

Vertessen maakte in het eerste half jaar van Ruud van Nistelrooij weinig indruk. Dat gold in iets mindere mate ook voor Johan Bakayoko maar ook Bakayoko liet afgelopen jaar zien dat minuten maken veel doet in het topvoetbal. Peter Bosz was na afloop van Vitesse – PSV dan ook zeer te spreken over Yorbe Vertessen, die in de slotminuten dan weer wel een enorme kans om zeep hielp door een assist op maat alsnog verkeerd in te schatten. Vertessen kwam niet uit met zijn passen maar miste ook even de techniek de bal de juiste richting te geven.

De eerste helft was, zoals eigenlijk de hele wedstrijd, niet heel goed’, vertelde Bosz in gesprek met ESPN. ‘We maakten het onszelf ontzettend onnodig moeilijk, met heel slordig balverlies. Echt heel slordig. Het tempo was te laag en we liepen te veel met de bal. Bij momenten deden we het wel goed. Dan combineerden we en daar hebben we ook de spelers voor. Simpele oplossingen zoeken en niet te vaak de lange bal spelen, dat moeten wij doen’, zei de trainer, die ook nog uitsprak in de rust niets te hebben gezegd.

‘Ik ben geen trainer die snel boos wordt of gaat schreeuwen. In de rust heb ik niets gezegd, alleen dat we drie keer zouden gaan wisselen’, aldus Peter Bosz over de tactische wissel die goed wist uit te pakken.

Bosz vond dat zijn ploeg in de eerste helft goed wegkwam. ‘Ik was blij dat we met 1-0 de rust ingingen, want Vitesse drong aan en dat lag aan ons. We waren zo slordig en haalden de bal nog van de lijn. Zij raakten ook nog een keer de lat. Ze hadden zomaar op 2-0 kunnen komen. Ik denk wel dat we uiteindelijk terecht hebben gewonnen’, aldus Bosz.

De trainer was erg blij met de inbreng van Vertessen en complimenteerde de aanvaller dan ook uitgebreid na afloop. Vertessen verving Noa Lang op de linkerflank en dat vulde hij goed in, vond Bosz. ‘Hij heeft het de hele wedstrijd geweldig gedaan. Hij was onze meest dreigende man. Hij zoekt vaak de diepte en heeft snelheid. Uitstekend gedaan’, aldus Peter Bosz.

Vorig artikelPSV-fans uiten zorgen over defensie en wijzen naar Ramalho, die per seizoen minder lijkt te presteren
Volgend artikelYorbe Vertessen denkt niet aan transfer en wil meer: ‘Het is niet altijd even makkelijk’