Home Nieuws Na enkele jaren FC Barcelona en AC Milan concludeert Dest: ‘Heel hoog...

Na enkele jaren FC Barcelona en AC Milan concludeert Dest: ‘Heel hoog niveau bij PSV’

3621
0

Sergiño Dest houdt dit seizoen Patrick van Aanholt geregeld uit de basisopstelling. Dat moet voor Van Aanholt geen gemakkelijke situatie zijn.

De jonge Dest speelt nog niet eens op zijn eigenlijke positie maar voor Bosz is het toch reden op de linkervleugel te kiezen voor Dest in plaats van Van Aanholt. Dest speelt net zo eenvoudig op de linker- als op de rechtervleugel en heeft op beide posities een meerwaarde. Vooralsnog speelt Jordan Teze een redelijk goed seizoen, waardoor Bosz vast blijft houden aan een basisplaats voor Teze op de positie van rechtsachter.

Teze geldt als uitmuntend passer, geeft Bosz geregeld aan. Inmiddels gaf Teze ook al vier assits in de Eredivisie en kan zijn treffer tegen Sevilla goud waard gaan worden. Sergiño Dest zal zich voorlopig op links waar kunnen blijven maken en dat gaat de jonge Amerikaanse verdediger goed af. Het leidt ook bij Dest tot grote tevredenheid. Sergiño Dest ziet dat PSV groeit en bloeit. Volgens de van FC Barcelona gehuurde vleugelverdediger weet PSV dan ‘een hoog niveau aan te tikken’.

Dest trainde de laatste jaren met grote namen bij Barcelona en AC Milan, maar is onder de indruk van wat hij ziet in Eindhoven. “We hebben echt een goed niveau”, zegt hij na de zege op Het Kasteel. “Iedereen is heel gefocust en heeft een goed mindset. Invallers spelen ook altijd met drive en energie. Dat we veel wedstrijden winnen met clean sheets en redelijk veel goals, is ook goed.”

“We winnen alles in de competitie en dat het nu opnieuw met vier goals is, is een prima uitgangspositie voor na de interlandperiode. Mij maakt het niet uit of ik aan linker- of rechterkant speel”, aldus Dest, die inmiddels al is afgereisd naar de Verenigde Staten voor beide interlands met Team USA.

De back beseft dat PSV nog geen échte toppers heeft gehad. “Maar door kleine wedstrijden zoveel mogelijk te winnen, word je vaak kampioen. Je laat de punten vaak liggen tegen kleinere clubs. We zijn de laatste weken heel gefocust en deden dat nog niet. Dat moeten we vasthouden.”

Net als Peter Bosz is ook Dest onder de indruk van de wisselspelers. “Ze komen er met een goede drive in. We winnen regelmatig met een clean sheet en redelijk veel goals. De wissels voelen zich onderdeel van het team en doen het allemaal goed. Het is een lastige keus voor de trainer, maar die moet wel gemaakt worden. We zijn een team bij PSV en iedereen support elkaar, maar het is altijd lastig als je niet speelt”, aldus Dest over zijn eerste periode als basisspeler van PSV.


Vorig artikelGeen Oranje voor Jerdy Schouten | ‘Schouten vind ik de revelatie van het Nederlandse voetbal’
Volgend artikelPeter Bosz onder de indruk: ‘Dit ben ik bij mijn vorige clubs niet gewend’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in