Home Nieuws Na een voorbereiding vol nederlagen, is Mark van Bommel nu trotse koploper...

Na een voorbereiding vol nederlagen, is Mark van Bommel nu trotse koploper van de Bundesliga

759
0

Mark van Bommel heeft met VfL Wolfsburg de nog steeds de koppositie van de Bundesliga in handen.

Na drie gewonnen wedstrijden greep van Bommel de koppositie en na de vierde overwinning op rij staat de club uit de Volkswagenstad nog steviger bovenaan. Van Bommel waakt wel voor teveel optimisme. Tegen nieuwkomer Greuther Fürth werd het dit weekend 2-0 voor Wolfsburg. Jetro Willems en Nick Viergeven waren beide basisspeler bij de Duitse promovendus.

Wolfsburg kreeg opnieuw geen doelpunt tegen. Lukas Nmecha scoorde in de tiende minuut op aangeven van Wout Weghorst, die zelf vlak voor tijd doel trof vanaf de stip. De voorbereiding verliep een stuk minder rooskleurig dan de vier gewonnen competitiewedstrijden. In de voorbereiding won van Bommel slecht een enkele oefenwedstrijd maar er gingen er vier verloren.

Bayern en Dortmund blijven wel in het spoor van Wolfsburg. Bayern München won met 4-1 bij RB Leipzig. Voor de nummer twee van vorig seizoen, met Brian Brobbey het hele duel op de bank, was het de derde nederlaag in vier duels. Al na twaalf minuten maakte Robert Lewandowski zijn zesde van het seizoen uit een strafschop. In de eerste tien minuten na rust besliste Bayern het duel door treffers van Jamal Musiala en Leroy Sané.

Konrad Laimer deed iets terug met een uithaal in de kruising. In blessuretijd maakte Eric Maxim Choupo-Moting nog de vierde voor Bayern. Borussia Dortmund won een spectaculaire topper tegen Bayer Leverkusen. Borussia kwam drie keer op achterstand, maar won het uitduel toch met 4-3. Donyell Malen viel in de 66e minuut in bij Dortmund.

Vorig artikel‘Vorig seizoen waren we twee keer beter dan AZ. Nu winnen we en vraag je dit?’
Volgend artikelSchmidt vergelijkt Cody Gakpo met Donyell Malen: ‘Roger Schmidt vond Donyell Malen lui’