Home Nieuws Na Dortmund, Leverkusen en Lyon laat Peter Bosz zich steeds opnieuw verrassen...

Na Dortmund, Leverkusen en Lyon laat Peter Bosz zich steeds opnieuw verrassen bij PSV

13027
1

PSV start zaterdagavond officieel seizoen 2023-2024 en met name Peter Bosz heeft ontzettend veel zin de competitie te beginnen.

De nieuwe trainer is nu vijf weken in dienst bij de club en getuige zijn enthousiaste uitspraken bevalt het erg goed. Bosz kan op zijn beurt rekenen op de nodige complimenten sinds zijn aantreden. De trainer is erg enthousiast over dat wat hij vijf weken geleden aantrof op de Herdgang.

Peter Bosz trof bepaald geen selectie aan die met naweeën kampte na het plotselinge vertrek van trainer Ruud van Nistelrooij. De trainer uit Apeldoorn is dan ook onder de indruk van zijn selectie en heeft de ambitie om met aanvallend voetbal kampioen te worden. Bosz gaat voor niets minder dan de titel.

Na de kleedkamers van Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen en de tegenvallende kleedkamer van Olympique Lyon, blijft Peter Bosz zich verbazen over de PSV selectie. “Eigenlijk geldt het voor de hele selectie dat ik positief verrast ben”, zei Bosz vrijdag op een persconferentie in de aanloop naar PSV-FC Utrecht. Bosz geldt als ervaringsdeskundige en liet eerder weten dat vooral de spelers en de mentaliteit van de selectie van Olympique Lyon erg tegenvielen.

“Toen ik hier naar toe kwam wist ik dat het goede voetballers waren, maar als je met spelers aan de slag gaat leer je ze pas echt goed kennen. Ik ben wel positief verrast dat het wel echt goede voetballers zijn. Ik heb in vijf weken gezien dat we echt een goed positiespel met ons middenveld kunnen spelen. Dat zijn allemaal spelers die balvast en technisch vaardig zijn en voetbalintelligentie hebben. Dat zijn behoorlijk wat kwaliteiten”, is Bosz complimenteus richting zijn spelers.

Bosz prijst ook de fitheid van zijn selectie. “De vermoeidheid stapelt zich normaal gesproken op, en als je dat nu niet goed managet, dan zie je over twee of drie weken de eerste blessures ontstaan. We zij nu vijf weken bezig en we moeten het afkloppen: maar er zijn nog geen blessures”, aldus Peter Bosz, die ook de arbeidsethiek van zijn selectie prijst. Bosz benoemd geregeld dat zijn spelers keihard werken om het beoogde doel te halen en de gewenste speelstijl snel eigen te maken.


Vorig artikelBosz schudde de hand van de nieuwe nummer 10 en ‘extreem verlegen jongen’: ‘Nog niet fit genoeg voor morgen’
Volgend artikelBologna ontvangt eerste mega-bod PSV op Jerdy Schouten | PSV wil AC Milan aftroeven

1 REACTIE

  1. Peter Bosz was overal waar hij tot nu toe trainer was slecht 1 jaar goed, daarna werd hij overal ontslagen omdat men de persoonlijkheid BOSZ kennen geleerd heeft.
    Namelijk een vervelende kerel…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in