Home Nieuws ‘Na de overwinning van PSV op United voelde je hier respect’

‘Na de overwinning van PSV op United voelde je hier respect’

7
0

De overwinning van PSV op United heeft ook in Wolfsburg indruk gemaakt, blijkt uit de woorden van Ton Lokhoff in gesprek met VI.

De assitent trainer van Wolfsburg heeft zin in de ontmoeting met zijn voormalig werkgever PSV. “Leuk natuurlijk. Ik heb van 1982 tot en met 1986 bij PSV gevoetbald en ik weet dat ik volgende week weer veel oude bekenden ga ontmoeten. De charme van PSV is dat mensen vaak heel lang aan die club verbonden blijven. Teammanager Mart van den Heuvel bijvoorbeeld was in mijn tijd verzorger van het tweede elftal. De voetballerij is een kleine wereld”, zegt de Bredanaar.
“We konden ook nog terechtkomen in een poule met Manchester City, Sevilla en Juventus, dus voor ons is dit zeker een groep met mogelijkheden om verder te komen. Na de overwinning van PSV op Manchester United voelde je hier overigens wel degelijk respect. Ze kunnen toch wel wat in Nederland. En voor mij was het ook wel even lekker. Want geloof me, na de kansloze nederlagen van Oranje tegen IJsland en Turkije heb ik in de kleedkamer een paar slechte dagen gehad, hahaha.’

VI refereert nog aan het aantal toeschouwers wat op de eerste wedstrijd tegen Moskou is afgekomen. Lokhoff zegt daarover:

“Vorig seizoen hebben we de mensen veel waar voor hun geld geboden. Mooie wedstrijden gespeeld, veel gewonnen, aanvalllend voetbal laten zien. Wij dachten dat zich dat in de Champions League zou vertalen met drie keer een uitverkocht huis met dertigduizend man. Al die lege plekken tegen CSKA Moskou stelden ons dus ook teleur. Wolfsburg is een relatief kleine stad met zo’n 120 duizend inwoners. En alles wat hier werkt, werkt bij Volkswagen, waar 24 uur per dag diensten worden gedraaid. Op een Champions League-avond zitten er dus ook veel Wolfsburg-fans in de shift. Die avond speelde ook nog eens FC Magdeburg een thuiswedstrijd in de Derde Liga en daar kwamen ook zo’n zestienduizend mensen op af. Normaal trekken veel voetballiefhebbers uit die stad naar Wolfsburg.”


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here