Home Nieuws Na 4e verlies in 14 wedstrijden: Naar WK met grote kater

Na 4e verlies in 14 wedstrijden: Naar WK met grote kater

342
0

PSV weet in de zogenaamde eerste korte seizoenshelft maar liefst vier nederlagen te lijden in ‘slechts’ veertien competitiewedstrijden.

Desondanks ligt de ploeg nog op koers voor successen maar het houdt niet bepaald over daags na PSV – AZ. Na afloop uitte aanvoerder Luuk de Jong zijn frustraties. “In de eerste helft waren we een beetje slordig. Als zij de bal hadden, zetten wij wel druk en speelden zij de lange bal. Wij wonnen dan alleen niet de tweede bal”, aldus De Jong. “In de tweede helft probeerden we te drukken en te drukken. Helaas wordt die goal van Gakpo afgekeurd. We hebben verder ook weinig kansen gecreëerd, dus dat moet ook echt beter.”

Luuk de Jong was het niet helemaal eens met de opmerking dat PSV het voetballend steeds moeilijk heeft om tot kansen te komen. “AZ heeft het ook gewoon goed gedaan. Ze hielden de ruimtes kort, ook aan de zijkant hielden ze het goed dicht”, zo gaf hij aan. “Het gevaar van onze voorzetten hielden ze er goed uit. Dat is een compliment aan AZ hoe ze het deden. In de eerste helft moest het van ons zeker beter. In de tweede helft doe je er alles aan, maar het mocht helaas niet zo zijn.”

Het puntverlies van Ajax zorgde er niet voor dat PSV de daad bij het woord kon voegen. “Natuurlijk is iedereen blij als je directe concurrent punten verliest. Je moet dan op het veld laten zien dat je gas geeft met z’n allen en dat hebben we nagelaten in de eerste helft”, zei hij daarover. “In de tweede helft was het echt gas geven. Alles is nu nog spannend in de competitie, maar ik had toch veel liever hier gewonnen en drie punten gehad”, aldus Luuk de Jong, die met een grote kater naar het WK in Qatar gaat.


Vorig artikelRomário richt zich tot PSV fans: ‘Ik ben jullie voor altijd dankbaar’
Volgend artikelXavi Simons na zure nederlaag trots naar Qatar: ‘Dit komt hard aan’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in