Home Nieuws Na vierde hamstringblessure in 2021 is de conclusie: ‘Alle alarmbellen zijn afgegaan...

Na vierde hamstringblessure in 2021 is de conclusie: ‘Alle alarmbellen zijn afgegaan bij PSV’

12188
0

Een grote tegenvaller voor PSV en Noni Madueke afgelopen donderdagavond. Na slechts 6 minuten speeltijd kon Madueke weer naar de kant wandelen.

De manier waarop en het tempo waarin Madueke naar de kant liep verraadde al veel over welke blessure hem parten speelden. Opnieuw was het de hamstring die Madueke dwars zat en dus volgen meteen de eerste conclusies over de fysieke gesteldheid van de buitenspeler. De vergelijkingen met Arjen Robben worden al vroeg in de carrière van Madueke getrokken.

Noni Madueke is pas negentien jaar maar heeft in kalenderjaar 2021 al met vier hamstringblessures te maken gehad en dat is natuurlijk veel en veel te veel. Maar wat is er aan te doen of is er onderweg gefaald? Het zijn normale vragen rondom de zoveelste hamstringblessure van het jonge toptalent, die nu toch wel met een flinke terugval te kampen heeft.

Vrijdagmiddag was ervaringsdeskundige Luc van Agt te gast in de voetbalpodcast Skiete Willy van Voetbal International. Van Agt werd ondervraagd over de blessure van Madueke. “Het kan zijn dat je er pas na een tijd achter komt hoe je hem precies moet belasten’, begint Luc van Agt. De professional was als inspanningsfysioloog ruim dertig jaar verbonden aan PSV. Van Agt laat zijn lichten schijnen op de onfortuinlijke Madueke en zijn lichaam.

Van Agt gaat verder: ‘Ik ben niet meer betrokken bij het eerste elftal, maar ik weet zeker dat na de eerste en de tweede hamstringblessure van Madueke alle alarmbellen zijn afgegaan bij PSV’, vervolgt Van Agt. ‘Er wordt door de medische staf altijd direct gekeken naar de mogelijke oorzaken. Heeft hij te weinig rust gehad of bijvoorbeeld te hard getraind? Het duurt soms heel erg lang voordat je er precies achterkomt’, aldus de inspanningsfysioloog in de Skiete Willy Podcast met PSV clubwatcher Marco Timmer en oud-speler Björn van der Doelen.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here