Home Nieuws Na 3 doelpunten in 6 wedstrijden zegt Mourinho: ‘Bergwijn was niet mijn...

Na 3 doelpunten in 6 wedstrijden zegt Mourinho: ‘Bergwijn was niet mijn eerste optie’

5007
0

Steven Bergwijn kan bij de achterban van Tottenham Hotspur vooralsnog niet stuk.

De van PSV overgekomen aanvaller maakt indruk met zijn snelheid, behendige rushes en kracht in zijn lichaam. Tottenham leek inderdaad toe aan een type aanvaller als Bergwijn. In Eindhoven werd hem nog weleens verweten weinig te scoren en dat was ook met grote regelmaat een terecht verwijt maar in Engeland lijkt hij dat predikaat van zich te hebben afgeschud.


Bergwijn scoorde immers al drie keer in de zes wedstrijden die hij voor de Spurs speelde. Dat is opvallend te noemen want de Premier League is natuurlijk een veel zwaardere competitie dan de Eredivisie.

Toch was Bergwijn afgelopen winter niet de eerste keuze van Tottenham Hotspur-manager José Mourinho. Dat erkende de Portugees maandag op een persconferentie in aanloop naar een nieuwe competitiewedstrijd.

Bergwijn maakte na zijn komst van PSV in januari direct indruk in Engeland, en scoorde ook afgelopen vrijdag in de topper tegen Manchester United (1-1). “Steven is een goede speler, een goede professional en een goede jongen. De complimenten aan mijn club voor de manier waarop ze deze transfer hebben gesloten”, zegt Mourinho.

“Eigenlijk, en ik ben hier altijd eerlijk over, was Bergwijn niet mijn eerste optie toen we afgelopen winter besloten om de transfermarkt op te gaan. Maar uiteindelijk is het een geweldige beslissing gebleken”, vervolgt Mourinho. “Steven is een speler met een geweldige toekomst. We zijn heel blij met hem, ook vanwege zijn professionele houding. De manier waarop hij traint, de manier waarop hij leeft. Hij is een speler die alleen maar beter wordt”, aldus Jose Mourinho over zijn recente aankoop Steven Bergwijn.

 


Facebook Comments Box