Home Nieuws Na 23 jaar verbreekt PSV Kezman-record met transfersom van 15 miljoen euro...

Na 23 jaar verbreekt PSV Kezman-record met transfersom van 15 miljoen euro voor Noa Lang

1196
0

PSV en Noa Lang zijn dichtbij de afronding van de reeds aangekondigde miljoenentransfer. De club liet Noa Lang al de medische keuring ondergaan.

De aankomende transfer betekent ook dat PSV miljoenen euro’s op tafel zal gaan leggen. Verschillende bronnen geven aan dat PSV het clubrecord zal gaan verbreken rond de transfer van Lang naar PSV. Het record, dat maar liefst 23 jaar in de boeken staat, was voorbehouden aan de transfer van Mateja Kezman naar PSV in de zomer van het jaar 2000.

Bronnen in België geven aan dat PSV voor de vierentwintigjarige Noa Lang een recordsom op tafel zal gaan leggen. Club Brugge kan inclusief haalbare bonussen ter waarde van 2 miljoen euro een transfersom van in totaal 15 miljoen euro gaan bijschrijven. Daarmee wordt Lang qua transfersom de duurste speler ooit in de historie van PSV.

Voor Mateja Kezman werd in de zomer van 2000 omgerekend 14 miljoen euro betaald. Destijds een forse som te noemen voor West-Europese top- en subtopclubs maar heden ten dage is een som van 14 miljoen een minder grote investeringssom te noemen. PSV dacht overigens beduidend minder miljoenen kwijt te zijn rond de komst van Noa Lang naar Eindhoven.

Belgische media melden dat het openingsbod van PSV enkele weken geleden 10 miljoen euro bedroeg, maar Club Brugge wilde niets weten van het bod van 10 miljoen euro. Club Brugge, dat meteen al een vraagprijs van 15 miljoen euro hanteerde, hield haar poot stijf omdat het steeds in de veronderstelling was dat er veel meer uitgehaald kon worden. Ook dachten de West-Vlamingen dat er nog een concurrerende club voor Lang om de hoek kwam kijken.

AC Milan zocht net als vorig jaar contact maar pakte in tegenstelling tot vorig jaar minder door voor Lang, die zelf al maanden achtereen zijn zitten zette op een overgang naar PSV. Dat laatste aspect speelt volgens Belgische media wel degelijk een voorname rol in de bijna afgeronde transfer van Noa Lang naar PSV.


Vorig artikelTransfer RKC doelman Vaessen komt dichterbij na Duitse, Spaanse en Engelse interesse voor Drommel
Volgend artikelTransfer nadert voltooiing | Beelen hoopt op transfer naar PSV en ontbreekt bij oefenduel PEC

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in