Home Nieuws Na 2 goals voor United en 57 voor Lyon, zit heel Europa...

Na 2 goals voor United en 57 voor Lyon, zit heel Europa achter Memphis aan

4457
0

Duizelingwekkende cijfers voor Memphis Depay.

Olympique Lyon mag dan niet de grootste club van Europa zijn, Memphis heeft er wel zijn draai gevonden. Inmiddels gloort er sinds jaren meer voor Lyon met een ranking boven aan de ranglijst.


Zijn periode in Manchester was een grote mislukking. Cijfermatig hield het al helemaal niet over in Manchester maar die periode lijkt achter hem te liggen. In Lyon vond er een dusdanige transformatie plaats dat daar nu de vruchten van worden geplukt.

Mede dankzij Ronald Koeman die hem op een zetel zette wat zijn spel in Oranje aangaat, excelleert Memphis nu als nooit tevoren.

Hij rijgt de doelpunten en assists aaneen en heel Europa dingt naar zijn handtekening. Sinds zijn debuut bij Lyon was de krachtige aanvaller liefst 57 keer trefzeker en bereidde hij veertig goals voor.

De enige speler in de Europese topcompetities die sindsdien ook minstens veertig keer scoorde én assists gaf, is Lionel Messi. Memphis blijft andere grootheden als Cristiano Ronaldo, Kevin de Bruyne en Mohamed Salah voor.

Dit seizoen schaart Memphis zich in elk geval bij de beste aanvallers van de Franse Ligue 1. Met veertien goals is hij goed op weg om topscorer van Frankrijk te worden.

Bovendien stond Memphis al aan de basis van acht goals. Een landstitel en glorieus vervolg van zijn carrière lonkt want de achterstand op koploper Lille OSC bedraagt namelijk slechts drie punten. Memphis heeft inmiddels alle grote Europese clubs achter zich aan en kan mogelijk transfervrij zijn keuze gaan maken.