Home Nieuws Na 125 duels, 38 doelpunten en 34 assists waarschuwen de criticasters PSV

Na 125 duels, 38 doelpunten en 34 assists waarschuwen de criticasters PSV

6596
0

Noa Lang is bijna speler van PSV. De medische keuring wist de aanvaller met succes te doorstaan dus de volgende stap kan gezet worden.

Slechts dienen de handtekeningen nog te worden gezet onder de gemaakte afspraken met Club Brugge. Daarna kan de transfer wereldkundig worden gemaakt en Lang worden gepresenteerd in het Philips Stadion. Veel PSV fans zien de komst van Lang naar Eindhoven zeker zitten.

Toch zijn er ook twijfels. Niet zozeer onder de fans maar wel bij een deel van het journaille. Zowel Nederlandse als Belgische journalisten waarschuwen PSV voor het gedrag van de Rotterdamse aanvaller. Toegegeven, Lang kan zo nu en dan onweerstaanbaar gedrag vertonen richting tegenstanders maar ook richting medespelers.

Een aantal journalisten van De Telegraaf waakt voor het gedrag van Lang. Journalist Marcel van der Kraan is benieuwd of de aanvaller van Club Brugge zich weet te gedragen in Eindhoven. In de podcast Kick-Off van De Telegraaf zijn de heren journalisten het erover eens dat Lang een geweldige voetballer is maar wel met gebruiksaanwijzing. In België stelt men vast dat er wel degelijk een enorme ontwikkeling heeft plaatsgevonden afgelopen drie seizoenen.

“Er zit natuurlijk wel een geschiedenis aan die jongen”, begint Van der Kraan in Kick-off van de Telegraaf. “Hij begon bij Feyenoord in de jeugd en kwam dan als enige met een Ajax-tas naar de training. Dat is al discutabel. Bij Ajax hebben we nog de beelden op ons netvlies dat Ten Hag naar hem stond te schreeuwen dat hij zijn werk moest doen.”

Volgens de journalist gebeurt er altijd wel wat met Lang, al hoeft dat voor zijn sportieve prestaties niet uit te maken denken de Telegraaf journalisten.

“De beste voetballers zijn niet de makkelijkste jongens, maar ik denk dat Peter Bosz wel moet zorgen dat hij in het gareel blijft”, denkt Van der Kraan. “Je kan niet bij elke club allemaal controversiële dingen op je hals halen.”

De Belgische journalist Slingers werd recent ook gevraagd naar Noa Lang en zijn ontwikkeling in combinatie met zijn gedrag

“Lang is een geweldige voetballer. Eentje waar je voor naar het stadion komt, die altijd goed is voor goals en assists. Ik denk zelfs dat hij in de Eredivisie nog beter tot zijn recht komt dan in de Belgische competitie”, reageert Slingers, die PSV wel meteen een waarschuwing afgeeft.

“PSV krijgt wel het totaalpakket, hè. Dat betekent dat ze een jongen in huis halen die héél erg in zichzelf gelooft. Niet dat daar iets mis mee is, want elke ploeg kan wel iemand gebruiken die met de vuist op tafel slaat als het niet gaat zoals hij wil. PSV moet daarom ook niet gaan klagen als Lang niet in de pas loopt. Je weet wat je krijgt: een zeer goede voetballer met een eigen wil”, aldus zijn analyse over Noa Lang, die in België zeker indrukwekkende statistieken kan overleggen.

Noa Lang speelde in drie seizoenen Club Brugge 125 wedstrijden voor de weggezakte topclub uit West-Vlaanderen. Lang scoorde 38 doelpunten en gaf 34 assists. Bovendien prijkt op diverse lijstjes op de bovenste plaatsen als het gaat over wedstrijdstatistieken, acties, voorzetten en dribbels. Onder bondscoach Ronald Koeman is Noa Lang inmiddels een gewaardeerde international geworden. PSV krijgt inderdaad het totaalpakket.


Vorig artikelPSV verliest strijd om Thomas Beelen
Volgend artikelPSV presenteert Noa Lang met rugnummer 7, Xavi Simons rugnummer 10

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in