Home Nieuws Mvogo over Schmidt en PSV: ‘Ik voel me vereerd dat ik hier...

Mvogo over Schmidt en PSV: ‘Ik voel me vereerd dat ik hier ben’

198
0

Yvon Mvogo is bezig aan zijn eerste jaar bij PSV en de kans bestaat dat het bij dat ene jaar zal blijven.

De keeper uit Zwitserland, die onder contract staat bij Leipzig, keept zeker geen foutloos seizoen maar geldt als een keeper met potentie. Toegegeven, de tegendoelpunten die Mvogo en PSV soms om de oren krijgen, dien terugdenken aan het vaak halve ingrijpen van Jeroen Zoet. De veendammer maakte er een potje van in zijn laatste seizoen bij PSV.


De Zwitser kende ook een onrustige start in Eindhoven en maakte een aantal fouten in zijn eerste paar weken maar leek zich wel te herpakken. Inmiddels voelt Mvogo het vertrouwen van Schmidt.

PSV huurde Mvogo voor twee seizoenen. Schmidt wilde een meevoetballende keeper en kwam zonder twijfel bij Mvogo uit. “De trainer liet echt zien dat hij met me wilde werken. Hij volgde me al toen hij nog trainer was bij Bayer Leverkusen werkte, hij kende m’n profiel”, zegt Mvogo tegen La Liberté.

“Toen ik net aankwam in Eindhoven, moest ik m’n plekje vinden. Ik had een moeilijke start, maar dankzij het vertrouwen van één man bleef ik in de basis staan en was ik in staat om mezelf te laten zien.”

Mvogo werd gehaald om zijn meevoetballende kwaliteiten, maar juist dat liet hij aanvankelijk niet zien met grove flaters in de eerste wedstrijden. Waren het de zenuwen van een nieuwe omgeving? “Ook m’n vrienden maakten er een paar grappen over, maar we kennen elkaar goed, dus dat is oké. Achteraf kan ik erom lachen, omdat die dingen nou eenmaal gebeuren in het voetbal. Ik focuste me op m’n werk en gaf geen aandacht aan wat er gezegd werd in de media. Ik kon rekenen op de steun van m’n moeder, zuster, vrienden en m’n zaakwaarnemer. Ze zijn er niet alleen in goede tijden, maar zeker ook in mindere tijden.”

Mvogo ziet PSV niet als een stap terug en voelt zich vereerd bij de club onder de lat te staan. Meermaals gaf Mvogo al aan onder de indruk te zijn van de fans, die ondanks de afwezigheid in het stadion, toch geregeld voor massale ondersteuning zorgen.

“PSV is een prachtige club met een geweldige geschiedenis. We staan tweede en doen ons best om ons te kwalificeren voor de Champions League. Het is niet per se een stap terug, ik voel me vereerd dat ik hier ben.”