Home Nieuws Mvogo: ‘Ik ben blij en trots dat ik voor PSV mag spelen’

Mvogo: ‘Ik ben blij en trots dat ik voor PSV mag spelen’

173
0

Er is momenteel veel te doen rond Yvon Mvogo. De Zwitser is eerste keeper van PSV maar voor hoe lang nog?

In gesprek met De PSV Supporter, het magazine van de Supportersvereniging PSV, geeft Yvon Mvogo aan dat het hem heel goed bevalt bij PSV.


De Zwitser maakt zich geen zorgen en geniet van zijn periode bij PSV. “Ik kan weer wedstrijden spelen. Dat maakt alles toch heel anders dan wanneer je als reservespeler op de bank zit”, aldus Mvogo over zijn eerste half jaar in Eindhoven.

“Ik ben blij en trots te kunnen zeggen voor één van de beste clubs van Nederland te mogen spelen. Daarnaast ben ik echt ontzettend goed opgevangen door de club en het team en kan zeggen, het voelt hier echt als een hechte familie.”

De doelman geniet van de warmte binnen PSV. “Het maakt niet uit wie ik tegenkom binnen de club. Iedereen is altijd zo vriendelijk en warm. Dat is echt uniek, denk ik. Qua verwachtingen had ik natuurlijk voor mijn komst uitgebreid met Roger gesproken. Ook Armando Bruma, die ik nog ken van onze gezamelijke tijd in Leipzig, had me nog benaderd en gevraagd naar Eindhoven te komen. Alleen een beetje jammer dat die kort na mijn komst naar Olympiakos vertrok, haha.”

Mvogo is voor twee seizoenen gehuurd van RB Leipzig. Roger Schmidt is fan van Mvogo en heeft net als de doelman een contract voor twee seizoenen maar dat is toeval, zo weet Mvogo.

“Mijn club wilde me liever niet verkopen. Ik voelde me daar ook thuis, maar als voetballer wil je in feite toch maar één ding en dat is wedstrijden spelen. Dus toen ik intern bij de club aangaf dat ik dat wilde, zijn we gaan kijken naar de mogelijkheden. Zodoende hebben we mijn contract in Leipzig verlengd tot 2023, dus dat loopt na mijn periode hier nog een jaar door. Vervolgens heb ik aangegeven dat ik in dat geval het liefst een stap zou maken voor twee jaar, waar ik dus in een stabiele omgeving mezelf verder kan ontwikkelen zodat ik daarna eventueel wél klaar ben om eerste doleman te worden bij RB Leipzig.”

PSV en FC Twente steggelen inmiddels over de transfer van Joël Drommel dus het is hoogst onzeker of Mvogo volgend seizoen nog voor PSV zal spelen. De Zwitser sprak rond de wedstrijd PSV – Ajax uit onder de indruk te zijn van de PSV fans en de support.