Home Nieuws Prima start PSV in Europa en in de Eredivisie maar wissel Mvogo...

Prima start PSV in Europa en in de Eredivisie maar wissel Mvogo voor Drommel roept vraagtekens op

1741
0

Roger Schmidt begon met een behoorlijk gewijzigde opstelling aan het eerste uit- en eerste competitieduel van dit seizoen.

In Almelo liet Schmidt een behoorlijk aantal spelers aan de kant, onder wie Joel Drommel. Daar had de Duitser uiteenlopende redenen voor, liet hij na afloop van de 0-2 tegen Heracles weten. PSV heeft zeker pittige weken achter de rug maar kende verder een prima start in Europa en ook in de Eredivisie. Een winnende coach heeft nu eenmaal altijd gelijk.

Olivier Boscagli was net vader geworden, Philipp Max had fysieke klachten en aanvoerder Marco van Ginkel werd gespaard omwille van het spelen op kunstgras. Echter viel de meest opmerkelijke wissel onder de lat te noteren. Joël Drommel moest plaatsmaken voor Yvon Mvogo want de van FC Twente overgekomen doelman kreeg rust. “Voor hem is het nieuw dat hij nu twee keer per week moet spelen. Ik moet ervoor zorgen dat ook Yvon fit blijft en hem speeltijd geven”, zei Schmidt tegen het Eindhovens Dagblad.

Een keeper die vanuit de subtop van de Eredivisie overkomt is aan het begin van het seizoen scherp, fit en erg gretig naast het feit dat Drommel een goede indruk maakte. De keeper uit Bussum raakt met de vele opvolgende wedstrijden ook snel gewend aan het spel van de defensie voor hem maar kreeg toch rust van Schmidt. De Duitse trainer wilde Yvon Mvogo graag aan het werk zien en dat mag best opmerkelijk worden genoemd zo vroeg in het seizoen.

Zeker in de wetenschap dat Drommel slechts tegen Galatasaray een thuis- en een uitdoelpunt om de oren kreeg en verder zijn doel schoon hield, oogt het een ongemakkelijke beslissing van Schmidt. Een beslissing die neigt naar wellicht een opmerkelijke keuze voor de rest van het seizoen.

Vanaf de coach bezien is het ergens ook weer niet opmerkelijk want Roger Schmidt geldt nu eenmaal als een fan van Yvon Mvogo. Op voorspraak van Schmidt werd Mvogo gehaald en gedurende het gehele seizoen werd de Zwitserse doelman geprezen door zijn trainer.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here