Home Nieuws Mundo Deportivo: FC Barcelona zet Jordi Cruijff in Xavi Simons te bewegen...

Mundo Deportivo: FC Barcelona zet Jordi Cruijff in Xavi Simons te bewegen voor Barcelona te kiezen

1924
0

Xavi Simons kleurt inmiddels niet alleen in Nederland de voorpagina’s van de kranten maar ook in het buitenland.

De technicus draagt PSV al weken achtereen en vindt de openingen die naar doelpunten leiden. PSV kan nauwelijks nog zonder Xavi Simons en dat mag gerust een pijnlijke conclusie worden genoemd. In Frankrijk en Spanje smullen ze van zijn kwaliteiten en in navolging van vele geruchten rond een terugkeer naar Paris Saint-Germain, ontstaan er nu ook berichten rond een terugkeer naar FC Barcelona.

Beide grote clubs komen zo als vanzelf in een machtsstrijd om Xavi Simons als het nog lang zo doorgaat met diens ontwikkeling. Eerder waren PSG en FC Barcelona al verwikkeld in een machtsstrijd rond Neymar en Messi. Dat het opnieuw zo zal gaan rond Xavi Simons kan niet meer worden uitgesloten. FC Barcelona hoopt het toptalent naar Spanje te halen, dat meldt Mundo Deportivo.

Dat meldt Mundo Deportivo. Simons speelde in de jeugdopleiding van FC Barcelona, maar een doorbraak duurde wat hem betreft te lang en het gekozen pad beviel Simons niet. De tiener maakte toen de overstap naar Paris Saint-Germain maar koos ook daar eieren voor zijn geld door voor PSV te kiezen.

Paris Saint-Germain kan door een speciale clausule in het contract Simons eenvoudig terug naar Parijs halen. Dat geldt echter niet voor FC Barcelona wat vaak veel wil maar nauwelijks iets kan. FC Barcelona zit aan de grond en dient voor elke transfer uit te wijken naar de organisatie van La Liga om toestemming te vragen.

Volgens de Spaanse krant Mundo Deportivo doet FC Barcelona er desondanks alles aan Simons te verleiden tot een terugkeer. De krant meldt dat directielid Jordi Cruijff wordt ingezet om Simons te overtuigen opnieuw voor FC Barcelona te kiezen.


Vorig artikelMet Toulouse naar de Franse bekerfinale | Is Branco van den Boomen goed genoeg voor PSV?
Volgend artikelPSV jaagt op Champions League voetbal | In slaap gevallen collectief of favoriet voor plaats twee?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in