Home Nieuws Mourinho wijst naar Bergwijn: ‘Ik moet hem nog leren kennen’

Mourinho wijst naar Bergwijn: ‘Ik moet hem nog leren kennen’

2897
0

Tottenham Hotspur trainer Jose Mourinho is maar wat blij met de komst van Steven Bergwijn naar Londen. Bergwijn was immers al meermaals belangrijk voor Tottenham.

De manager van de club uit Noord Londen zag hoe Bergwijn zondag opnieuw indruk maakte en opnieuw een aandeel had in de overwinning bij Aston Villa. Maar manager José Mourinho weet nog niet hoe hij Bergwijn precies moet inschatten. De Portugees doelt op een situatie voor rust.

Op slag van rust verdiende Bergwijn een strafschop, maar pas nadat de VAR er een oordeel over geveld had. Bergwijn appelleerde zelf nauwelijks. ‘Ik weet niet of ik Bergwijn te naïef moet noemen of juist te eerlijk’, reageerde Mourinho na de wedstrijd. ‘Ik moet hem op dat vlak nog leren kennen. Voorafgaand aan de wedstrijd vertelt de scheidsrechter altijd dat spelers nergens om moeten vragen, ze niet moeten omsingelen en niet naar het scherm wijzen. Maar dit was gewoon overduidelijk een strafschop’, aldus Mourinho over zijn pupil.

Uiteindelijk won Tottenham Hotspur met 2-3. ‘Ik vond dat wij de overwinning verdienden, maar ik vond niet dat Villa een nederlaag verdiende. Ze speelden duidelijk voor een overwinning’, aldus Mourinho na afloop van de wedstrijd in Birmingham, waar miljoenenaankoop Bergwijn dus opnieuw belangrijk was.