Home Nieuws Mourinho over scorende Bergwijn na mislukt experiment: ‘Het is niet zijn positie’

Mourinho over scorende Bergwijn na mislukt experiment: ‘Het is niet zijn positie’

4810
0

Jose Mourinho is maar wat blij met de komst van Steven Bergwijn. De aanvaller wordt door Mourinho gekoesterd en men springt in Londen voorzichtig om met de snelle sterke winger.

Door blessures moet Mourinho het immers voorlopig doen zonder Harry Kane en Heung-Min Son. Eigenlijk komen alleen Erik Lamela, Lucas Moura en Bergwijn voor de voorste linie in aanmerking maar de Portugees ziet geen spits in deze spelers.


Mourinho is ook een coach die graag excuses zoekt en zo in mindere tijden wijst naar blessures. ‘We hebben momenteel maar zo’n zeventien beschikbare spelers voor al onze wedstrijden’, stelt de manager vast en dus werd Bergwijn al gebruikt als diepe spits in een 4-4-2 formatie.

Tegen Chelsea, dat in de laatste competitiewedstrijd met won van Spurs, koos Mourinho voor een soort tweemansvoorhoede van Moura en Bergwijn maar dit kon op weinig goedkeuring van de manager rekenen. Mourinho legt uit en wijst naar Bergwijn.

Op de persconferentie kreeg de Portugees de vraag of hij nu Bergwijn als centrumspits zou gaan gebruiken maar daar is geen sprake van. ‘Het is namelijk niet zijn positie, zo simpel is het. Dat is hetzelfde als Davinson Sánchez rechtsback zetten. Hij probeert dan alles, maar het is niet zijn positie. Jan Vertonghen op linksback; hij doet alles om te helpen maar is toch echt een centrumverdediger’, zo zei Mourinho en dus kan Bergwijn op begrip rekenen voor zijn magere bijdragen in die betreffende wedstrijden.

‘En zo is het ook met Bergwijn’, vervolgde Mourinho. ‘Tegen Chelsea heeft hij er alles aan gedaan. Hij kon niet beter omdat hij flink vermoeid was van de negentig minuten tegen Leipzig. Als hij fris was geweest, had hij met meer beweging voor meer dreiging kunnen zorgen. Maar hij doet er alles aan.’

Tegen Wolverhampton stond Bergwijn weer wel op zijn favoriete positie op de flanken omdat Ali weer terug beschikbaar was en in de punt van de aanval kon spelen. Bergwijn scoorde zelfs de 1-0 nog maar Spurs verloor op eigen veld met 2-3 en verloor zo ook terrein op concurrent Wolverhampton Wanderers.


Facebook Comments