Home Nieuws Mourinho bezorgd: ‘Steven Bergwijn was helemaal op’

Mourinho bezorgd: ‘Steven Bergwijn was helemaal op’

3426
0

De nieuwe trainer van Steven Bergwijn, Jose Mourinho, doet niets zonder reden en alles heeft een achterliggende gedachte.

De excentrieke trainer houdt ook wel van zichzelf ‘indekken’ als er sportief mindere tijden op de loer liggen. In dat kader heeft het er alle schijn van dat Mourinho nu al een waarschuwing afgeeft voor de prestaties van zijn elftal de komende weken. Mochten de resultaten de komende weken tegenvallen, is daar wel een verklaring voor gezien zijn klaagzang na afloop van Tottenham Hotspur – Red Bull Leipzig. De Portugees zegt het niet met zoveel woorden maar de werkwijze van de Portugese oefenmeester is nu eenmaal bekend.


Tottenham Hotspur – Red Bull Leipzig, waar Angelino een gedegen en goede partij speelde, was een slijtageslag voor de spelers van de club uit Noord Londen, stelde Mourinho na afloop vast. De spelers van Tottenham legden het vrijwel de gehele wedstrijd af tegen het Duitse team van Leipzig. Volgens Mourinho is zijn team moe en uitgeblust.

De Portugees staat ook bekend om zijn goede warme band met zijn spelers en in dat kader kan Steven Bergwijn ook al rekenen op een warme deken van de manager, die zuinig is op zijn kersverse nieuwe winger. De club zit momenteel dun in de aanvallers en de blessure voor Heung-Min Son heeft de spoeling voorin nog dunner gemaakt. En de wel beschikbare aanvallers hadden het zwaar. ‘En we moeten over een paar dagen weer spelen’, keek Mourinho vooruit naar de ontmoeting met Chelsea van zaterdag. ‘We hebben kunnen zien dat Lucas Moura compleet kapot is, dat Steven Bergwijn compleet kapot is en dat Giovani Lo Celso compleet kapot is.’

‘Je kan het van twee kanten bekijken. Eén is dat ik trots ben op ze en dat ze het fantastisch hebben gedaan. Twee is dat dit onze situatie is. We zitten echt in de problemen’, aldus Mourinho. ‘Als het alleen deze wedstrijd zou zijn, dan is het prima. Alles ligt nog open. Maar wat me zorgen baart is dat we ook nog de Premier League en de FA Cup hebben en dat we het hiermee moeten doen.’

Steven Bergwijn was na afloop bescheiden en stelde dat het een zware wedstrijd was. Tegenover Veronica was hij na afloop dan ook niet echt te spreken over de algehele prestatie. ‘Het was voor ons een heel moeilijke wedstrijd. Ik heb mijn taken uitgevoerd, gedaan wat ik moest doen, maar aan de bal vond ik mezelf niet zo bijzonder. Het was ook niet echt de wedstrijd voor mooie acties. Eén kans heb ik gehad, in de openingsfase. Daar zat de keeper goed bij, helaas’, aldus Bergwijn.


Facebook Comments