Home Nieuws Moreno: “Marcel Brands is een godfather voor mij”

Moreno: “Marcel Brands is een godfather voor mij”

12
0

Hector Moreno voelt zich prima bij PSV en heeft geen spijt van zijn overstap van Spanje naar Eindhoven. Hoewel de verschillen enorm zijn, zegt Moreno, geniet hij bij PSV.

“Toen ik naar Spanje ging, wilde ik uiteindelijk dáár de top halen. Logisch. Ik denk trouwens nog steeds dat ik dat niveau aankan”, zegt Moreno in een interview met Voetbal International. “Maar PSV wilde me dolgraag hebben, al sinds Marcel Brands (technisch manager, red.) hier zit. Hij haalde me ook al naar AZ, is als een soort godfather voor me. Ik kan hier een voorbeeld zijn voor de jonge gasten en me daarnaast meten met de besten ter wereld. De Nederlandse competitie is misschien niet de allerbeste van de wereld, maar ik krijg wel de kans om Champions League te spelen. Op mijn leeftijd – ik ben niet meer de jongste – is dat ideaal om in vorm te blijven voor het Mexicaanse elftal. Ik ben hier gelukkig.”

De Champions League trok de Mexicaanse verdediger uiteindelijk over de streep. “Eerder speelde PSV niet in de Champions League. Dat ze dat nu wel doen, was in mijn beslissing om te komen een van de belangrijkste redenen.” Wat voor Moreno geldt, geldt ook voor land- en teamgenoot Andrés Guardado, die de verschillen tussen Nederland en Mexico enorm noemt.
“Het klimaat, de mensen, de stad Eindhoven, de cultuur, de taal, het eten, de manier van voetballen”, legt de 29-jarige middenvelder uit. “Maar het allerbelangrijkste voor mij is het respect dat ik hier voel. Zowel van de fans als van mijn ploeggenoten.”


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here