Home Columns Mogelijk snel vertrek weinig professionele Adam Maher

Mogelijk snel vertrek weinig professionele Adam Maher

88
0

Adam Maher en PSV: een volkomen mislukt huwelijk. De wegen van club en speler zouden al langer gescheiden moeten zijn maar diverse oorzaken hielden en houden dit tegen.

Het mag opvallend worden genoemd dat Adam Maher steeds opnieuw als ‘professional’ wordt omschreven. Ook nu wenst PSV mee te werken aan een zogenaamd ‘net vertrek’ van de zichzelf ‘professioneel’ opstellende middenvelder. Dit omwille van het feit dat Maher zich steeds schappelijk en netjes opstelt. Een van de oorzaken van het niet doorbreken van de middenvelder op het hoogste niveau is juist de mentaliteit van de Amsterdammer.

PSV communiceert uiteraard naar buiten toe dat Maher zich zo professioneel opstelt maar binnen de club is het algemeen bekend dat er al jaren getwijfeld wordt aan de ware mentaliteit van de middenvelder.

Ook zijn vorige trainer bij AZ, Gert Jan Verbeek, uitte eerder al zijn twijfels over het mentale gedeelte van Maher. Gemakzuchtig en de kantjes er vanaf lopen, zo omschreef Verbeek Maher. Dat de middenvelder kan voetballen mag geen geheim heten maar er komt meer bij kijken. De vraag is dan ook: ben je professioneel als je de kantjes er vanaf loopt en als er twijfels zijn over de mentaliteit?
Het professionele, waar hij keer op keer om wordt gecomplimenteerd, valt dus feitelijk erg tegen. En een normale en correcte houding etaleren is een normaal gedachtegoed in een werknemer – werkgever relatie. Het forse salaris wordt ook gewoon netjes op tijd uitgekeerd dus de tegenprestatie van de speler in kwestie mag daar zijn.

Het was Maher die PSV in de verloren bekerfinale van enkele jaren terug tegen AZ eigenhandig over de knie legde met mooie acties en doelpunten. PSV was nog enthousiaster dan voorheen en legde de middenvelder vast voor een flinke som geld. Een som geld die niets maar dan ook niets heeft opgeleverd. PSV bekijkt het komende transferwindow opnieuw en in samenspraak met Maher en zijn zaakwaarnemer Sigi Lens de mogelijkheden voor een vertrek in januari. De wegen van club en speler zullen zich dus vermoedelijk snel scheiden.

Het is vooralsnog onduidelijk of Maher wel of niet transfervrij mag vertrekken. Dit seizoen was het opnieuw karig wat de inbreng van de middenvelder betreft. Hij zat wel al zeventien keer op de bank tijdens een Eredivisie-wedstrijd.

Maher, die weer regelmatig aan spelen wil toekomen, staat open voor clubs uit binnen- en buitenland. Woensdag viel zijn naam bij Sparta na de aanstelling van Dick Advocaat. Er is vooralsnog nog niets concreet.

 


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here