Home Nieuws Mogelijk maar één voorronde in de Champions League

Mogelijk maar één voorronde in de Champions League

26
1

PSV ligt op kampioenkoers. Mocht PSV de landstitel uiteindelijk weten binnen te slepen, hoeft het mogelijk maar één voorronde in de Champions League te spelen. Dat bevestigde een woordvoerder van de UEFA aan het Eindhovens Dagblad.

Door de nieuwe plaatsingsregels voor de voorronde van de Champions League zou de kampioen van Nederland twee voorrondes horen te spelen. Dit kan echter veranderen afhankelijk wie de Champions League wint.

Mocht de winnaar van de Champions League zich in de eigen competitie ook al weten te plaatsen voor het kampioenenbal zal dit direct gevolgen hebben voor de kampioen van Nederland. Dan hoeft de kampioen van Nederland maar één voorronde te spelen, omdat in dit geval de kampioen van Tsjechië (de nummer elf op de plaatsingslijst) dan ook direct een ticket voor de groepsfase krijgt.

De laatste voorronde in de Champions League wordt op dinsdag 21 of woensdag 22 augustus gespeeld. Een club is ook direct verzekerd van groepsfase in de Europa League mocht de voorrondes niet worden overleefd. Mocht de kampioen van Nederland toch twee voorrondes moeten spelen, start het Europese seizoen op dinsdag 7 of woensdag 8 augustus en moet bij een eventueel verlies ook nog een voorronde gespeeld worden om dan alsnog groepsfase van de Europa League te kunnen halen.


Facebook Comments

1 REACTIE

  1. Rare bedoeling tegenwoordig vroeger Europa cup 1 alleen voor landskampioen Europa cup 2 en drie voor de rest moest terug komen die regel maakt iedereen kans
    Tegenwoordig alleen het grote geld vertegenwoordigd zo jammer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here