Home Nieuws Moet PSV ook het salarisplafond ophogen?

Moet PSV ook het salarisplafond ophogen?

181
0

In het programma Studio Voetbal werd zondagavond geopperd dat PSV creatief zal gaan moeten zijn om nog succesvol in de Eredivisie te kunnen zijn. Ook wordt het advies gegeven om ook in Eindhoven het salarisplafond bij PSV op te heffen en te verhogen.

“Het gaat nu wel snel. Tweehonderd miljoen pak je als Ajax nu al in een jaar. Er zijn geen garanties dat Ajax nu vijf jaar lang de Champions League gaat spelen, maar als dit zo doorgaat, kan er een heel groot gat gecreëerd worden. Er zit wel een gevaar in, ja. Het is gigantisch wat Ajax aan geld binnenhaalt”, zegt Arno Vermeulen.

Ook Pierre van Hooijdonk denkt dat er iets moet gebeuren. “Bayern München”, wijst hij op de situatie in Duitsland. “Dankzij Marc Overmars, die het salarishuis in elkaar heeft laten donderen, is men overstag gegaan, maar eigenlijk kon Ajax dit al een tijdje. Nu heeft het direct succes.”

Daniël de Ridder kijkt er anders naar en denkt dat PSV de concurrentie nog wel kan aangaan met Ajax maar dat er hogere salarissen zullen moeten worden betaald. “PSV kan het salarisplafond ook opheffen. Dat zal misschien wel moeten. Maar Ajax is niet opgekocht door een of andere sjeik. Het is allemaal op basis van sportieve prestaties, goed investeren en goed opleiden.”

Van Hooijdonk noemt als analist eindelijk eens  hoe het echt zit met het al jaren overdreven gedoe over eigen jeugd. De Bredase analist wijst naar het koopgedrag van de Amsterdammers. “Ajax koopt echt ontzettend veel jeugdspelers bij de andere clubs weg, daar hebben ze geld zat voor. Dus wat dat betreft worden de andere clubs daar ook zwakker van.”


Vorig artikelPubliek was volgens van Bommel niet bepalend bij wissel Guti
Volgend artikelSamenvatting GAE – Jong PSV

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in