Home Nieuws Moet PSV met Luuk de Jong om de tafel? ‘Deze jongen past...

Moet PSV met Luuk de Jong om de tafel? ‘Deze jongen past gewoon goed bij PSV’

6115
0

PSV gaat een spannende transferzomer tegemoet, opnieuw een spannende transferzomer tegemoet. Feitelijk is iedere transferzomer de transferzomer van de eeuw te noemen maar deze keer lijkt alles toch anders.

De media maken zich met nog een drietal competitiewedstrijden voor de boeg, op voor vele mutaties in de PSV selectie. Het gonst van de geruchten over aan te trekken spelers, vertrekkende spelers én over gehuurde spelers. Xavi Simons, Fábio Silva en in mindere mate Jarrad Branthwaite zijn de meest in het oog springen spelers. Ook de naam van Fábio Silva is een belangrijke geworden want met de Portugees in de selectie kan PSV ook meerdere systemen spelen.

Rik Elfrink adviseert PSV om de Portugees zo snel als mogelijk is vast te leggen. Collega Paul Post haakt daar op in door te stellen dat PSV misschien wel met Luuk de Jong om de tafel moet om grote teleurstellingen te voorkomen volgend seizoen. Post neigt duidelijk naar een vooraanstaande positie van Fábio Silva in de selectie van Ruud van Nistelrooij.

Post kan zich namelijk goed voorstellen dat Luuk de Jong zo nu en dan een stapje terug zou moeten doen omwille van leeftijd en fitheid. Rik Elfrink haakt daar op in door te stellen dat je Luuk de Jong nooit moet afschrijven. Elfrink wijst naar de statistieken van afgelopen maand, waarin Luuk de Jong 9 keer scoorde in 9 wedstrijden en daarmee speler van de maand werd in de Eredivisie. Post wijst naar de problemen bij Ajax waar spelers als Blind zonder dat er goed gecommuniceerd werd soms een stapje terug moesten doen, met veel onrust tot gevolg.

De PSV watcher van voorheen Omroep Brabant denkt dat door goede communicatie situaties als in Amsterdam voorkomen kunnen worden. Post sluit niet uit dat Silva de eerste spits wordt in het elftal van Ruud van Nistelrooij en Luuk de Jong juist de pinch-hitter achter de Portugees.

Fábio Silva wordt sinds de winterstop gehuurd van Wolverhampton Wanderers en scoorde vier keer in vijf basisplaatsen. Silva zou volgens de afspraken na dit seizoen terugkeren naar Engeland, maar Elfrink raadt PSV dus aan om de huurperiode snel te verlengen. “Ik begrijp dat het heel moeilijk wordt om hem te kopen, omdat de Wolves dat eigenlijk niet willen. Maar hij wil zelf heel graag blijven, dat merk je ook aan alles. Die jongen voelt zich als een vis in het water in Eindhoven. Hij is, heel cliché, in een warm bad terechtgekomen”, aldus Elfrink in de Peesjevee Podcast.


Vorig artikelPSV koerst af op een redelijk goed seizoen, Xavi Simons koerst met 18 goals en 12 assists af op een topseizoen
Volgend artikelDossieropbouw in Turijn | Ihattaren gespot op Schiphol, is voormalig toptalent op weg naar Midden-Oosten?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in